USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чому майнінг біткоїнів може припинитися

14 Листопада 2017 20:20
Витрати на майнінг згодом зроблять ринок криптовалюти нерентабельним, припускають аналітики Citigroup.

Споживання електроенергії для видобутку криптогрошей зростає, а разом з цим збільшується і собівартість майнінгу. Щоб до 2022 року існуюча ринкова модель приносила хоч якийсь прибуток, курс біткоїнів повинен становити від $300 000 до $1,5 млн, пише Соцпортал.

Долю біткоїнів в найближчому майбутньому визначитимуть не волатильність і несформована точка на ринку, а вартість електроенергії. До такого висновку прийшли експерти Citigroup. Аналітики виявили, що з кожним роком на видобуток біткоїнів йде все більше електроенергії, а собівартість майнінгу зростає все стрімкіше.

Факти підтверджуються і іншими дослідженнями. Згідно зі звітом голландського банку ING, на одну біткоїн-транзакцію йде стільки ж електроенергії, скільки йде на забезпечення електрикою цілого будинку протягом місяця. За іншими даними, видобуток біткоїнів і ефіру витрачає більше енергії, ніж Йорданія, Ісландія або Сирія.

Якщо темпи споживання електроенергії збережуться, то до 2022 року на майнінг буде йти стільки ж електрики, скільки на забезпечення електрикою всієї Японії. Експерти Citigroup підрахували, що при такому сценарії майнінг буде рентабельним, тільки якщо курс біткоїнів складе від $ 300 000 до $ 1,5 млн. На момент написання замітки курс найпопулярнішої криптовалюти тримався на позначці $ 6 484.

Автори звіту вважають, що уряд не дозволить майнерам споживати таку кількість електроенергії. «Щоб обмежити споживання електрики, уряд введе податкові заходи для майнерів», - розповів Bloomberg аналітик Citigroup Крістофер Чапмен.

У цих умовах модель ринку, найімовірніше, зміниться. Якщо зараз заробіток майнера залежить від потужності його обладнання, то в майбутньому вирішальне значення матиме початкова сума криптовалюти в його розпорядженні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ідіоти Показати IP 14 Листопада 2017 22:41
Ідіть краще працювати нероби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus