USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дані понад мільярда користувачів соцмереж потрапили в інтернет

24 Листопада 2019 09:57
Інформація про 1,2 млрд користувачів соціальних мереж Facebook, Twitter, LinkedIn і сервісу Github виявилася у відкритій базі даних.

Про це повідомив експерт з кібербезпеки Вінні Тройя, передає Кореспондент з посиланням на Wired.

За його словами, в Мережу потрапили відомості з профілів. У їх числі - 50 млн номерів телефонів і записи з історії працевлаштування.

У базі даних не було паролів акаунтів або номерів банківських карт. Чия це база даних - невідомо, файл знаходиться на сервісі Google Cloud. Його найменування вказує на компанію People Data Labs. Однак засновник фірми Шон Торн сказав, що вони не користуються сервісом.

Тройя звернувся в ФБР і розповів про базу даних. Вже через кілька годин вона була заблокована.

Нагадаємо, в березні 2018 року Facebook виявився в центрі скандалу, коли стало відомо про витік даних 87 млн користувачів Facebook через компанію Cambridge Analytica. 1 липня Конгрес США повідомив, що Facebook ділився даними користувачів з 52 компаніями.

Засновник компанії Марк Цукерберг у Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і вибачився за витік даних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus