USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До витоку даних із ЦРУ можуть бути причетні підрядники, - ЗМІ

12 Березня 2017 14:58
Американська влада, яка проводить розслідування у зв'язку з публікацією даних Центрального розвідувального управління на сайті WikiLeaks, вважають, що за витоком інформації могли стояти програмісти, які раніше виконували замовлення для цієї спецслужби.

Наразі в число головних підозрюваних входить «невелика група підрядників», іфнормує ТСН з посиланянм на інформацію, оприлюдненй The Wall Street Journal.

Зазначається, що вони в минулому працювали на розвідувальне управління і могли бути незадоволені тим, що не отримали від нього нових завдань, на які розраховували.

Згідно з інформацією, особи, про яких йде мова, найімовірніше, працюють в компаніях, які базуються в американському штаті Вірджинія. Вони займалися розробкою програмного забезпечення для потреб ЦРУ. Деякі з фахівців були допитані, але офіційних звинувачень їм не пред'явили.

Раніше WikiLeaks на основі витоків даних американських спецслужб повідомила, що ЦРУ розробляло шкідливі програми, що дозволяють стежити за людьми за допомогою їхніх мобільних телефонів, а також технології, завдяки яким можна отримати доступ до смартфонів по всьому світу.

Дещо раніше повідомлялося, що США готові зробити будь-які необхідні заходи, щоб притягнути до відповідальності осіб, що стоять за публікацією на сайті WikiLeaks матеріалів, що стосуються роботи ЦРУ. Про це заявив в ефірі телеканалу Fox News віце-президент Майкл Пенс.

Пенс нагадав, що витік стався більше року тому, під час правління попередньої адміністрації. Зараз Вашингтон проводить ретельні перевірки розміщених матеріалів WikiLeaks, зокрема, встановлює, чи є вони справжніми. При цьому віце-президент не відповів на запитання про те, чи планують США пред'явити які-небудь звинувачення у зв'язку з останньою публікацією засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus