USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Ілон Маск заявив, що курс біткоїна завищений

21 Лютого 2021 10:14
Засновник і глава Tesla Inc. Ілон Маск вважає курс криптовалют, зокрема біткоїна та етеріума, завищеним.

Про це він повідомив у своєму Твіттері, передає Українська правда.

«Гроші – це всього лише дані, які дозволяють нам уникнути незручностей бартеру. Ці дані, як і всі дані, схильні до затримок і помилок. Система буде розвиватися до того, що мінімізує і те, й інше. Тому я вважаю курс біткоїна й етеріума завищеними», – написа Маск.

Згідно з даними криптовалютної біржі Coindesk, станом на 3:20 21 лютого вартість одного біткоїна становить $55 995, а етеріума $1923.
Котирування Bitcoin за добу

9 лютого стало відомо, що компанія Ілона Маска Tesla купила криптовалюти Bitcoin на 1,5 млрд доларів. Тоді це викликало зростання ціни крипти, яка незабаром встановила новий рекорд. Також компанія планує приймати криптовалюту за свої автівки.

Довідка

Біткоїн – електронна валюта, концепт якої озвучив Сатосі Накамото (псевдонім людини або групи людей, які розробили протокол криптовалюти, - ред.) в 2008 році і представив у 2009. Спочатку ця криптовалюта коштувала всього кілька центів і практично не привертала до себе уваги громадськості. Тільки у 2013 році курс біткоїна вперше подолав позначку в 1000 доларів.

Знаковим для цієї криптовалюта став 2017 рік, на початку якого один біткоїн коштував тисячу доларів. Потім він почав перетинати тисячні позначки мало не щомісяця, впевнено наближаючись до 20 тисяч.

Етеріум – криптовалюта та платформа для створення децентралізованих онлайн-сервісів на базі блокчейна, що працюють на базі розумних контрактів. Реалізована як єдина децентралізована віртуальна машина. Ідея була сформована Віталіком Бутеріном (російсько-канадський програміст, - ред.) 2013 року.

Ethereum є піонером у використанні розумних або інтелектуальних контрактів на основі блокчейнів. При запуску на блокчейн розумний контракт стає схожим на самостійну комп’ютерну програму, яка автоматично виконується, коли виконуються певні умови. Мережа Ethereum вийшла на ринок 30 липня 2015 року, з випуском перших 72 мільйонів Ethereum.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Авяков Показати IP 21 Лютого 2021 13:28
от тепер пора продавать. Строчно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus