USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Інвестор, який спрогнозував кризу 2008 року, не вірить у біткоін

19 Серпня 2017 11:13
Інвестор Пітер Шифф скептично налаштований щодо біткоінів і інших криптовалют, незважаючи на всі їхні успіхи у 2017 році, особливо на зростання ціни на біткоіни, яка зовсім недавно впритул наблизилася до рекордного рівня в 4500, пише Altcoin.

Більше того, саме феноменальне зростання ціни на біткоіни ще більше, на його думку, свідчить про те, що криптовалюта і біткоіни зокрема - це мильна бульбашка.

На початку 2017 року Шифф назвав біткоіни «цифровим золотом дурня».

У недавньому інтерв'ю CNBC Шифф стверджує, що оптимізм з приводу біткоінів і інших цифрових валют є ознакою наближення бульбашки:

"Звичайно, багато дуже оптимістично налаштовані по відношенню до біткоіни і іншим криптовалюта, і сподіваються на їх подальше зростання. Ви все більше і більше починаєте вірити в те, що це вистрілить. І чим вища ціна, тим більше ви вірите в це. Але ціна росте не через те, що цей актив має якусь реальну цінність і не тому, що це дійсно те, що спрацює. Причина, по якій росте ціна - спекуляція".

Аргументи Шиффа

Шифф, який передбачив іпотечну кризу в 2008 році, сказав, що його скептичний погляд на криптовалюту базується на тому факті, що вони не є ні грошима, ні товарами.

Однак він визнав, що самі по собі цифрові валюти надають хороші торгові можливості для інвесторів, які не займаються довгостроковими інвестиціями.

Він також поставив цікаве питання, яке стосується використання біткоінів і інших цифрових валют в довгостроковій перспективі:

"Навіть якщо ви вважаєте, що криптовалюта спрацює, звідки ви знаєте, що через 10 років біткоіни буде саме тією валютою, яка спрацює? Якщо цифрові валюти - це робочий механізм, то ніщо не заважає комусь придумати ще один. І ще. І ще. У біткоіні немає нічого такого, що не могла б повторити інша криптовалюта. Зараз біткоіни є найпопулярнішими, тому що вони були першими".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus