USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кібератаку вірусу Petya.A в Україні зупинено

28 Червня 2017 11:51
Масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади, яка сталася вчора, 27 червня, зупинено.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Ситуація під повним контролем фахівців з кібербезпеки. Наразі вони працюють над відновленням втрачених даних», – йдеться у повідомленні.

«Всі стратегічні підприємства, в тому числі підприємства з забезпечення безпеки держави, працюють в штатному режимі», – наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, в Україні 27 червня хакери атакували низку великих підприємств та установ. Зокрема, кібератаки були здійснені на сайти "Київенерго", "Укртелеком", "Ощадбанк" і "Нова пошта", комп'ютерну мережу Кабміну, столичний метрополітен.

Також стало відомо про понад 10 випадків зараження вірусом-здирником Petya.A через використання програми електронного документообігу та звітності M.E.doc, а саме після оновлення цієї програми.

Луцькі фірми теж зазнали атаки вірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 28 Червня 2017 13:03
Передвиборче тренування кібератакою пройшло успішно, результати передамо орденоносному Охєндую в ЦВК. (мінКУМстець, та ВВХ(вован володимирович ху@ло ). Ми вам нагадали "збій" в однотурному "виборі" 2014 року.
Микола Показати IP 28 Червня 2017 16:53
Ще би самого Петю хтось зупинив.
Sasha Показати IP 29 Червня 2017 00:14
10 випадків? (Також стало відомо про понад 10 випадків зараження вірусом-здирником Petya.A через використання програми електронного документообігу та звітності M.E.doc, а саме після оновлення цієї програми.) Ви знущаєтесь? Хто пише ці новини? Перевіряйте дані які в сотні разів різняться....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus