USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Кібервійна»: хакери блокують комп’ютери поліції, лікарень, провайдерів

12 Травня 2017 22:44
Вірус, який поступово атакує комп'ютери по всьому світу дістався до внутрішньої комп'ютерної системи російського МВС. Зловмисники блокують файли користувача та вимагають кошти за їх повернення. Масована кібератака цими годинами триває по всьому світу. Слідкувати за його перебігом можна на інтерактивній карті.

Як повідомляє TJ, 12 травня вірус під назвою WannaCrypt атакував систему охорони здоров'я Великобританії. Він же паралізував роботу декількох компаній в Іспанії. За першим підрахунками, хакери заразили близько 50 тисяч комп'ютерів по всьому світу.

Вірус WannaCrypt або WCry блокує комп'ютер і просить викуп - 300 доларів в біткоіни. Судячи з фотографій, текст виводиться на мові країни, в якій діє програма. Уражені компанії поширили повідомлення, що вірус передається через електронну пошту і шифрує дані на комп'ютері, а також блокує екран.


12 травня факт нападу вірусу WCry підтвердили в російському провайдері «Мегафон». Представник компанії Петро Лідов-Петровський пояснив, що фахівцям довелося відключати комп'ютери від загальної мережі, щоб вірус не поширився далі.

Серед інших операторів про атаки заявили в «Білайні». Представник компанії розповіла, що фахівцям вдалося відбити атаки хакерів. Також джерела TJ підтвердили атаку на комп'ютери співробітників компанії «Зв'язковий».

Відповідно до даних російського блогера Іллі Варламова, вірус проник і в комп’ютери МВС Росії. Зазначається, що постраждали комп'ютери відразу в декількох регіонах РФ.

Як повідомляє Радіо Свобода, вірус дістався і лікарень Великобританії. Низка медичних закладів по всій країні була змушена відмовляти пацієнтам у домовлених зустрічах і навіть невідкладних випадках через вихід із ладу комп’ютерних систем унаслідок кібернападу.

У соціальних мережах публікують фотографії комп’ютерних моніторів із написами про те, що «всі файли зашифровані», і пропозицією заплатити суму у 300 доларів США у віртуальній валюті біткойнах, щоб повернути працездатність комп’ютера.

Кілька окремих медичних об’єднань Великої Британії теж повідомили про серйозні проблеми з комп’ютерними системами і закликали своїх пацієнтів наразі не звертатися до них, за винятком крайньої необхідності. За повідомленнями, напад не був спрямований тільки проти медзакладів, від нього потерпіли й деякі організації з інших секторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 12 Травня 2017 23:04
Я в глибокому шоці, улюблені брати мої ,українці! Шош то робиться в світі? Як далі жити!
Ухти Показати IP 13 Травня 2017 00:20
А де його можна скачати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus