USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кого читають волиняни: рейтинг інтернет-видань. Інфографіка

21 Червня 2017 10:27
Відповідно до даних сервісу веб-аналітики Similar Web, Інформаційне агентство Волинські Новини є найпопулярнішим виданням в регіоні за основними показниками: кількість відвідувань, глибина охоплення, відсоток відмов тощо.

Журналісти проаналізували, наскільки активно волиняни читали місцеві інтернет-видання останні 5 місяців та яким з них віддавали найбільшу перевагу. Деталі – у нашій інфографіці.


Як ми рахували

Враховуючи, що з відкритих джерел неможливо отримати дані Google Analytics про обсяг трафіку та його структуру щодо стороннього веб-ресурсу, ми використали альтернативний інструмент – Similar Web від однойменної британської компанії, яка надає послуги з веб-аналітики та глибокого аналізу даних.

Послугами компанії користуються такі компанії, як Microsoft, Adidas, Samsung, Ebay, Airbnb, видання TheGuardian тощо. Завдяки сервісу можна дізнатись середньомісячну аудиторію ресурсу, обсяг трафіку, його структуру тощо. Зауважимо, що дані сервісу можуть відхилятись в більшу чи меншу сторону, проте ця тенденція – загальна, тому дані Similar Web можна вважати як такі, що є достовірними.

Ці дані ми і взяли за основу, проаналізувавши показники найпопулярніших видань регіону: Волинські Новини, ВолиньPost, Волинь24, Конкурент, Таблоїд Волині, Район.Луцьк (зауважимо, що на відміну від інших видань в переліку, це - не обласне, а локальне) , Волинська правда, Волинський інформаційний портал та Волинське агентство розслідувань.

Дані сервісу підбиваються за календарний місяць кожного 1-го числа. Для того, аби побачити криву динаміки відвідуваності конкретного видання, наведіть курсором на його назву. Аби виключити певне видання з рейтингу, клацніть на його назву.
Загалом, якщо підрахувати загальну відвідуваність веб сайтів за 5 місяців, то отримаємо наступні дані.

Лідери медіапростору

Отож, якщо порівняти лідерів рейтингу, то слід відзначити загальну тенденційність збільшення кількості відвідувачів: попри те, що кількість відвідувань сайту Волинських Новин за останній місяць становить 1 мільйон, а у ВолиньPost 669 тисяч, спади та зростання активності у них майже ідентичні, за виключенням січня та травня.

А сервіс аналітики Google Analytics, до якого підключений сайт ІА Волинські Новини, наводить ще більші цифри – 1,4 мільйона відвідувань, 460 тисяч унікальних користувачів за місяць.


Що стосується добової статистики, то цифри відрізняються в залежності від дня. Середньодобовий показник – 30-35 тисяч унікальних відвідувачів, проте ця цифра – відносна. Для прикладу, у вихідні дні, коли користувачі менш активні, вона може становити близько 24-27 тисяч на добу, проте в насичені подіями дні збільшуватись і до 50-55 тисяч унікальних відвідувань.


В середньому, на сайті Волинських Новин читачі проводять на 30 секунд довше, ніж у ВолиньPost та відвідують в середньому 3,28 сторінки за візит проти 2,45. Показник відмов майже ідентичний – 55,49% та 58,38% відповідно.

Що стосується джерел трафіку, то прямий та реферальний трафік у видань майже ідентичний. А от пошуковий (відвідувачі, які потрапили на сайт через пошукові сервіси) на 6% більший у Волинських Новин, в той час як ВолиньPost на 4% більше залучає відвідувачів з соцмереж.

Зазначимо, що минулоріч Інститут масової інформації дослідив роботу інтернет-видань України й Волині зокрема на предмет достовірності новин, дотримання у публікаціях балансу думок та відокремлення фактів від коментарів. Результати дослідження підтвердили, що новини у волинських ЗМІ на 98 % - достовірні, що є найкращим показником в Україні. Найбільш збалансовані публікації, відповідно до даних ІМІ, розміщує Інформаційне агентство Волинські Новини – 64%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Володя П. Показати IP 21 Червня 2017 10:55
файна стаття, Ричук спасіба
Анонім до Володя П. Показати IP 21 Червня 2017 11:31
а причом тут юра він ж головний редактор волиньпосту а не волинських новин?
Аноніму до Анонім Показати IP 21 Червня 2017 13:01
Ричук піарить цю статтю на фейсбуці=)
Sieger до Анонім Показати IP 21 Червня 2017 13:27
Головредом "ВП" вже давно Толя Котлюк, а Юра - головред "Волинь24".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus