USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Конгрес США заблокував початок випуску криптовалюти Facebook

19 Червня 2019 20:59
Компанія Facebook збиралася запустити свою криптовалюту під назвою Libra вже наступного року. Але голова Комітету Палати представників Конгресу США з питань фінансових послуг Максін Вотерс заблокувала цей план за лічені години після оголошення планів.

Як пише BBC, соціальній мережі доведеться почекати, поки Конгрес перевірить проект. У Facebook сказали, що з нетерпінням чекають, коли зможуть дати американським конгресменам відповіді на всі запитання про нову криптовалюту.

«Зважаючи на тривожне минуле компанії, я вимагаю, щоб Facebook погодився накласти мораторій на будь-який рух в напрямку розвитку криптовалюти до тих пір, поки Конгрес і регулятори не будуть мати змогу оцінити ці питання і вжити заходів», - сказала Вотерс, натякнувши на скандал про неправомірне використання особистих даних користувачів Facebook, яке призвело до допиту керівників Facebook перед Комітетом.

Соціальна мережа хоче запустити власну криптовалюту Libra, яка буде зберігатися онлайн в електронному гаманці під назвою Calibra. Користувачі зможуть нею обмінюватися для оплати послуг і покупки речей. Сенатор Шеррод Браун, який очолює Комітет Сенату з банківських справ сказав, що Facebook став «надто великим і могутнім».

«Ми не можемо дозволити Facebook запустити ризиковану нову криптовалюту через швейцарський банк без належного нагляду», - пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus