USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Марсохід NASA надіслав на Землю перше відео з Марсу

22 Лютого 2021 22:43
Марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance (Наполегливість), який 18 лютого здійснив вдалу посадку в північній півкулі Марса, надіслав на Землю своє перше відео.

Про це інформує Українська правда з посиланням на Tвіттер марсохода.

О 21:00 NASA провела пресконференцію, в рамках якої поділилася першими відео і новими знімками з Марса, зробленими марсоходом. Загалом апарат вже передав понад 30 гігабайт інформації.
Попередні марсіанські місії відправляли на Землю відео, які насправді були набором зображень, натомість Perseverance обладнаний камерами і мікрофонами з можливістю безперервного запису. Всього у марсохода 23 камери, які підтримують масштабування і реалістичну передачу кольору, та 2 мікрофони.

Станом на 21:10 22 лютого Perseverance надіслав вже понад 20 000 фото.

У NASA також повідомили, що всі системи Perseverance працюють нормально. Зазначається, що швидкість пересування марсохода близько 200 метрів за добу.
Момент посадки Perseverance
Одне з двох перших фото, яке було отримано відразу після посадки
Карта польоту марсоходу Rerseverance
Perseverance, який покинув Землю 30 липня минулого року, 18 лютого о 22:44 за київським часом здійснив вдалу посадку в 45-кілометровий кратер Єзеро на західній околиці рівнини Ісіди в північній півкулі Марса. Згодом він надіслав на Землю перші фото.

Сигнал про це за 11 хвилин 22 секунди подолав близько 200 мільйонів кілометрів та досяг Лабораторії реактивного руху NASA, яка розташована поблизу Лос-Анджелеса, о 22:55.

За понад 6 місяців польоту Perseverance подолав 470 мільйонів кілометрів. Етап зниження та посадки марсохода у NASA назвають «сім хвилин жаху», оскільки саме стільки часу необхідно модулю для входження в атмосферу Червоної планети, коригування траєкторії, відкриття парашуту та посадки.

U.S. Geological Survey склали інтерактивну карту місця посадки Perseverance. Це 45-кілометровий кратер Єзеро на західній околиці рівнини Ісіди в північній півкулі Марса.

Це вже дев’ята посадка апаратів NASA на Марс. Один із марсоходів – «Curiosity», місце посадки якого назвали на честь письменника Рея Бредбері, все ще активний. З моменту посадки у 2012 році він вже подолав 23 кілометри поверхнею планети.

Марсохід Perseverance шукатиме ознаки того, що раніше на Марсі існували мікробіологічні форми життя. Зокрема, він збере зразки грунту, а також вивчатиме клімат і погоду на планеті.

NASA та Європейська космічна агенція планують у 2026 році запустити ще один марсохід, який має забрати пробірки зі зразками, що збере Perseverance, та доставити їх на Землю.

На борту Perseverance є зразки матеріалів, з яких планують робити скафандри для висадки людей на поверхню Місяця і, в подальшому, Марса. Інженери перевірять, як на зразки вплине марсіанське середовище.

Загальні витрати на створення марсохода і його запуск оцінюють в $ 2,1-2,7 мільярда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus