USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На День Незалежності в Україні очікують нову кібератаку

3 Серпня 2017 18:36
В Україні на День Незалежності 24 серпня очікується нова хвиля кібератаки.

Про це заявив голова департаменту кіберполіції Сергій Демедюк в інтерв'ю виданню "Главком".

«Ми попереджаємо, що це буде 24-го серпня, на День Незалежності. Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України», – сказав Демедюк у відповідь на питання, коли можлива наступна кібератака в Україні.

Він зазначив, що у шкідливому програмному забезпеченні M.E.Doc було багато елементів, які до цього часу не активовані.

«Ми ще не знаємо у повній мірі, які властивості має вірус. У нас лише близько 1,3 тис. офіційних заяв, де розпочаті кримінальні провадження. Ми повинні враховувати: якщо злочинці знищили такий важливий для них канал отримання інформації, вони залишили резерви. Дуже потужні резерви», – сказав він.

За його словами, наразі кіберполіція намагається знайти ще один канал. «Мені хочеться сподіватись, Petya.A випадково уразив канал і попалив їх мережу, але це не так. Тому що ми чітко знаємо, основна мета кіберзлочинців - знищити сліди втручання у вразливі критичні об’єкти», – додав він.

Кіберполіція визначила, що в допрацюваннях до коду віруса були інструкції російською мовою.

«Як приклад, якщо я англомовний, я не буду інструкції писати на російській мові», – підкреслив Демедюк, коментуючи версію російської причетності до кібератаки. При цьому він уточнив: «Я казав тільки про російськомовних (хакерів – ред.), я не казав про Російську Федерацію. Основна із версій – це втручання спецслужб РФ, але я поки цього не стверджую».

Як повідомлялося, в Україні 27 червня хакери атакували низку великих підприємств та установ. Зокрема, кібератаки були здійснені на сайти "Київенерго", "Укртелеком", "Ощадбанк" і "Нова пошта", комп'ютерну мережу Кабміну, столичний метрополітен.

Луцькі фірми теж зазнали атаки вірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus