USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рейтинг Freedom House «Свобода в мережі»: Україну визнали «частково вільною»

5 Листопада 2019 13:38
Правозахисна організація Freedom House в рейтингу «Свобода в мережі — 2019» внесла Україну в список країн із «частковою свободою».



Як зазначено на сайті організації, Україна набрала 56 балів зі 100, що лише на один бал вище за результат минулого року, пише Theбабель.

Країни в рейтингу оцінювалися за трьома критеріями: перешкода до доступу з боку влади, цензура і порушення прав користувача. Рейтинг оцінює свободу інтернету в 65 країнах, на які припадає 87% користувачів мережі по всьому світу. У звіті проаналізовано події за період з червня 2018 року по травень 2019.

Щодо України, у рейтингу зазначили блокування проросійських, сепаратистських і російських сайтів у лютому 2019 року; «розширення повноважень держави на цензуру» — законопроєкт про відповідальність ЗМІ за «мову ворожнечі»; вибори президента, що супроводжувалися масштабними кампаніями з дезінформації, а також ситуацію з журналістами «Схем» і Генпрокуратурою, яка хотіла отримати доступ до їхніх телефонів.

У рейтингу також згадується можлива спроба втручання в компʼютерну систему Центральної виборчої комісії. «Перед президентськими виборами у квітні та травні 2019 року Центральна виборча комісія зіткнулася з хвилею кібератак, яка, імовірно, походила з Росії», — йдеться в доповіді.

Україна в рейтингу опинилася на одному рівні з Індією, Марокко, Малайзією та Угандою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus