USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Росія використала Facebook під час вторгнення до України, - американські ЗМІ

12 Жовтня 2017 09:39
Росія використала Facebook під час вторгнення до України, щоб прибрати проукраїнські коментарі у соціальній мережі і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі.

Про це йдеться у сюжеті американського телеканалу MSNBC, передає Голос Америки.

За даними журналістів, росіяни знаходили українців, які відстоювали в соцмережі свою позицію, і потім скаржилися на пост - яким би не було повідомлення, зазначали, що це порнографія або інша категорія посад, які Facebook повинен видаляти.

За державної підтримки Росії такі скарги відправляли сотні разів проти кожного поста українських активістів і їм закривали доступ до Facebook.

«Таким чином Facebook допомагав російському уряду заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як Росія проводила вторгнення», - наголошується в сюжеті.


Колишній заступник помічника держсекретаря США зі стратегічних цифрових технологій Мойра Вейлан підтвердила відомості, викладені в розслідуванні телеканалу.

«Це 100% правда. Багато з нас в Державному департаменті намагалися допомогти колегам в Україні, Грузії та інших місцях. Facebook просто не реагував», - написала Вейлан в Twitter, коментуючи сюжет.

Як повідомлялося раніше, Росія використала Facebook для організації антиімміграційних мітингів. Також йшлося про те, що соцмережа Facebook визнала, що Росія використала фейкові акаунти та опублікувала близько 3000 оголошень, спрямованих на поширення політично суперечливих постів у США до та після виборів. За оцінками компанії, їх побачили від 23 до 70 мільйонів користувачів, а вартість цієї кампанії склала $100 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus