USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США звинуватили 6 офіцерів ГРУ у хакерських атаках

20 Жовтня 2020 07:20
Шість офіцерів Головного управління Генштабу (ГРУ) РФ причетні до проведення низки хакерських атак на об’єкти політичної, фінансової та спортивної інфраструктури по всьому світу.

За даними американської влади, підозрювані росіяни, крім іншого, були причетні до кібератак, спрямованих на втручання в вибори президента Франції в 2017 році і організацію зимових Олімпійських ігор в Південній Кореї 2018 році, йдеться в пресрелізі Мін’юсту США, опублікованому ввечері в понеділок, 19 жовтня, пише УНІАН з посиланням на DW.

«Ці хакери з ГРУ і їх спільники, причетні до комп’ютерних атак, мали на меті підтримати зусилля уряду Росії, спрямовані на втручання, нанесення ударів або дестабілізацію стосовно України, Грузії, виборів у Франції, залучення Росії до відповідальності за використання бойового нервового агента «Новачок» на території іноземних держав і проведення зимових Олімпійських ігор у Пхенчхані», – йдеться в прес-релізі.

Відзначається, що ці спроби були зроблені після того, як російським спортсменам було заборонено виступати там під національним прапором внаслідок використання допінгу, підтримуваного російським урядом.

Нагадаємо, Росію відсторонили від зимової Олімпіади-2018 за допінг. У грудні 2019 року Всесвітнє антидопінгове агентство заборонило на 4 роки Росії брати участь у всіх світових спортивних змаганнях, в тому числі і в Олімпійських Іграх в Токіо. Зробили це після того, як антидопінгове агентство Росії визнали винним у маніпуляціях лабораторними даними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 20 Жовтня 2020 10:57
Так скоро за взятие Берлина обвинят...
666 до 777 Показати IP 20 Жовтня 2020 11:21
Хіба не наглосакси і піндоси брали Берлін?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus