USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Створений у Києві сервіс перевірки граматики отримав $110 млн інвестицій

9 Травня 2017 11:57
Заснований трьома киянами сервіс з перевірки граматики та стилю тексту Grammarly залучив від венчурних інвесторів рекордну кількість інвестицій – $110 млн.

Grammarly у 2009 році створили Олексій Шевченко, Максим Литвин та Дмитро Лідер. Тоді українці вирішили розробляти технологію, яка за допомогою штучного інтелекту покращувала би письмове спілкування людей англійською мовою, повідомляє PLATFORMA.

Сервіс встановлюється на комп'ютер, а потім виправляє помилки і робить стилістичні підказки в будь-якому тексті, що пише користувач.

Зараз у Grammarly майже 7 млн щоденних користувачів, близько 100 людей в команді і офіси в Києві, Нью-Йорку та Сан-Франциско. У квітні сервіс запропонував понад 14 млрд виправлень і вдосконалень у текстах по всьому світу. Серед найвідоміших корпоративних клієнтів компанії: NASA, Dell, Dow Jones, Expedia, Salesforce, Cisco, університети Arizona State, University of California та інші.

8 травня сервіс повідомив, що отримав від General Catalyst разом із IVP та Spark Capital кошти у розмірі $110 млн. Ці інвестиції були отримані в рамках раунду фінансування, який провела компанія. Підприємство родом з України вперше публічно залучає такі серйозні кошти. В самій Grammarly кажуть, що гроші будуть направлені на подальший розвиток та розширення.

«Ми обрали групу інвесторів з успішним досвідом у сфері побудови провідних високотехнологічних компаній та інтернет-компаній, орієнтованих на споживачів. Їхній досвід і ресурси відіграватимуть важливу роль у прискоренні нашого зростання протягом найближчих декількох років», – говорять в Grammarly. Головний інвестор General Catalyst — це американська венчурна компанія, що спеціалізується на здійсненні інвестицій у стартапи на ранніх етапах, а також на трансформаційних інвестиціях. Серед їхпроектів: Airbnb, SnapChat, Stripe, BigCommerce та інші.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus