USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У «Дії» з'явиться прописка. Коли запустять послугу

16 Жовтня 2020 21:57
Мінцифри планує впровадити послугу з прописки для всіх категорій населення на порталі «Дія». Пілотну версію хочуть запустити для обмеженої кількості українців до кінця року.

Про це заявив заступник міністра Олексій Вискуб під час онлайн-брифінгу, передає «Економічна правда».

«5 жовтня ми презентували реєстрацію місця проживання для дітей віком до 14 років, але ця послуга поки що доступна тільки в Харкові. До кінця року хочемо підключити всі міста. Коли завершимо, в нас одразу вся країна буде доступна для реєстрації місця проживання», – розповів Вискуб.

За його словами, уже підготували проєкт постанови щодо прописки дорослих.

Вискуб пояснив, що до кінця року планують запустити пілот для обмеженої кількості громадян, чия інформація про нерухоме майно є в певних реєстрах.

Заступник міністра підкреслив, що це поки що буде експеримент, оскільки потрібно врегулювати багато питань.

«Ми маємо брати актуальну інформацію про власника певногої нерухомого майна в Реєстрі майнових прав, а він, на жаль, наповнений приблизно на 30%. Ми розуміємо, що одразу послуга для всіх громадян не запрацює, але йдемо цим шляхом. Ми маємо наповнити цей реєстр.

Дуже багато нерухомого майна не в реєстрі, це впливає на рейдерські захоплення. Ми готуємо окремий перелік щодо оцифрування архівів Бюро технічної інвентаризації, щоб ці паперові справи потрапили до єдиного реєстру і держава володіла інформацією про це нерухоме майно», – додав Вискуб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Так... Показати IP 16 Жовтня 2020 22:35
...і ще зробіть, будь ласка, цю функцію без прив'язки до військомата...холєраматьйого
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2020 11:16
Прописки не існує, вона заборонена КУ. Є "місце регістрації", але в додатку "дія" воно буде як розголошення персональних данних, що знову таки порушує Конституцію України і права Громадян. Понабирали "новиє ліца" з квартальном освітою, тепер клоунада в країні, як і "опитування" під час виборів.. (нєлоху наркотрафік у закортіло..)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus