USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Києві СБУ викрила російську ботоферму, яку використовували для чорного піару перед виборами

8 Жовтня 2020 20:34
Кіберспеціалісти СБУ заблокували в Києві діяльність «ботоферми», яку спонсорували з території Росії.

Зловмисники використовували спеціалізовані апаратно-програмні комплекси, щоб через фейковий акаунти поширювати в соціальних мережах неправдиву інформацію перед місцевими виборами. Також використовувалися сім-карти українських операторів мобільного зв’язку, пише Обозреватель з посиланням на пресслужбу СБУ.

Співробітники СБУ зафіксували, що потужності зазначеної «ботоферми» використовувалися також окремими політичними силами для чорного піару проти опонентів.

"Під час проведення обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання. Зокрема, 4 GSM-шлюзи ємністю 32 канали кожен, 3 сім-банки ємністю 128 каналів, 3 сім-банки ємністю 32 канали, 5 VoIP-шлюзів ємністю 32 канали. Також вилучено понад 6 тисяч SIM-карток, чорнові записи реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували матеріали провокаційного характеру на шкоду інформаційній безпеці нашої держави", – йдеться в повідомленні.
У межах досудового слідства за ст. 258-3 Кримінального кодексу України слідчими органів безпеки перевіряються факти причетності до функціонування вказаних комплексів представників спецслужб країни-агресора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 10 Жовтня 2020 11:02
ЛіПєцькіна ф-ка фінансувала?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus