USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Південній Кореї створюють надшвидкий поїзд

30 Січня 2017 08:16
У південнокорейському Державному залізничному науково-дослідному інституті на замовлення уряду розпочали розробку надшвидкісного потягу, здатного рухатися зі швидкістю, близькою до швидкості звуку.

Про це повідомляє Funsciense.today.

Як зазначається, майбутній потяг рухатиметься зі швидкістю до 1000 км на годину, що стане можливим завдяки його прямуванню всередині тунелю, з якого буде відкачано повітря.

За попередніми планами, такий потяг курсуватиме між столицею країни Сеулом та містом Пусан. Згідно з повідомленням, на переліт між зазначеними містами потрібно близько 50 хвилин, на подорож наземним транспортом — близько 5 годин, однак швидкісний потяг діставатиметься кінцевого пункту за 30 хвилин.

«Ми сподіваємося створити ультрашвидкісний потяг, який буде переміщатися всередині тунелю низького тиску. На даний час ми вже маємо готові технології, які дозволять нам побудувати потяг і магістраль для нього. А те, чого у нас ще немає, ми розробимо спільно з вченими та фахівцями університету Ханья і інших наукових установ», — повідомили представники дослідного інституту.

Також зазначається, що наразі термін побудови такого потягу та усієї необхідної інфраструктури буде не менше ніж 3 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
уася Показати IP 30 Січня 2017 09:38
пффф... зато в нас соляра замерзає в поїздах яким по 50 років ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus