USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У США відкрили кримінальну справу проти Facebook, – ЗМІ

14 Березня 2019 09:46
Прокуратура США веде кримінальне розслідування стосовно договорів, які Facebook Inc уклала з деякими з найбільших світових технологічних компаній. Про це інформує Кореспондент з посиланням на The New York Times, що цитує інформацію джерел.

Велике журі в Нью-Йорку зажадало надання в суді документів принаймні від двох відомих виробників смартфонів і інших пристроїв, пише газета, не називаючи їх, посилаючись на двох осіб, знайомих із запитами.

Обидві компанії вступили в партнерські відносини з Facebook Inc, отримавши широкий доступ до інформації сотень мільйонів його користувачів. Крім цих двох компаній, угоди з Facebook Inc укладали ще близько 150 компаній, у тому числі Amazon, Apple, Microsoft і Sony. Угоди дозволяють цим компаніям бачити друзів користувачів, контактну інформацію та інші дані, іноді без запиту користувачеві на згоду.

При цьому видання зазначає, що за останні два роки Facebook припинив більшість партнерських відносин.

«Ми співпрацюємо зі слідчими і серйозно ставимося до цих розслідувань... Ми надали публічні свідчення, відповіли на питання і пообіцяли, що будемо продовжувати робити це», – йдеться в заяві представника Facebook.

Як повідомлялося, Facebook звинуватили в продажу особистих даних користувачів. Парламентарії Великобританії звинуватили американську соціальну мережу Facebook у продажу особистих даних користувачів і використанні антиконкурентних практик.

Нагадаємо, 14 грудня 2018 року в компанії Facebook заявили про можливий витік фото 6,8 млн користувачів, які раніше були приховані налаштуваннями приватності або неопубліковані.

А 2 листопада 2018 дані 257 тисяч користувачів соцмережі були розміщені у вільному доступі в інтернеті, в тому числі приватні повідомлення понад 80 000 користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus