USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Україна втратила 10 млрд грн через атаки вірусу «Petya»

3 Листопада 2017 21:24
Внаслідок кібератаки "Petya", якому піддалися українські компанії в кінці червня 2017 року, Україна недоотримала 0,4% ВВП.

Про це заявив творець громадської організації "Громадянська кібероборона" Олександр Кардаков, повідомляє «Антикор».

"Сьогодні в Києві тільки починають впроваджуватися елементи систем кібербезпеки. Якщо підрахувати втрати від однієї кібератаки вірусу Petya, то Україна недоотримала 0,4% ВВП за одну півгодинну кібератаку", - сказав він.

У 2016 році ВВП України річної становив 93,27 млнд доларів. 0,4% від це суми - 373 млн доларів, або близько 10 млрд гривень.

Нагадаємо, 27 червня цього року відразу кілька українських державних та приватних компаній, а також банківських установ зазнали масової хакерської атаки. Зокрема, обрушилася робота сайтів "Укренерго", "Київенерго", "Укртелекому", "Нової пошти", "Ощадбанку", "Укргазбанку" "ОТП Банку" та інших. Луцькі фірми теж зазнали атаки вірусу.

Своє чергою, в українській кіберполіції не вірить в те, що метою наймасштабнішої хакерської атаки на українські державні і приватні компанії було вимагання. Проаналізувавши інциденти, вони виявили, що Petya був лише прикриттям, а насправді зловмисники збирали коди ЄДРПОУ компаній-жертв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus