USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Укроборонпром» створить єдиний центр кіберпезпеки

6 Квітня 2017 20:27
Підприємство «Укрінмаш», яке входить до держконцерну «Укроборонпром» і займається спецекспортом, розпочало роботу зі створення єдиного центру кібербезпеки. У проект залучать консультантів компанії Havelsan, яка вже організувала найбільший кіберцентр Туреччини, фахівців НАТО і українську команду «білих хакерів» DCUA, повідомляє портал Ain.ua.

Конкретних термінів створення центру підприємство не називає. Засновник і капітан DCUA Микола Ільїн повідомив, що як мінімум до співпраці з університетом держконцерн налаштований серйозно.

«Проведено ряд переговорів між«УОП» та «КПІ». Нас запрошують в рамках контракту з університетом. Умови зараз узгоджуються, досягнуто принципової угод про співпрацю. Чим все закінчиться - побачимо. Проект складний, залежить від великої кількості факторів: організаційних, технічних, політичних, фінансових. У мене і моїх колег маленьке завдання з області технічної інформаційної безпеки, з свого боку ми докладемо максимум зусиль для успіху починання», - розповів Ільїн, який також є науковим працівником Фізико-технічного інституту«КПІ».

«Білі хакери» консультуватимуть «Укроборонпром» в рамках комерційного контракту з «Політехом», тому брати участь будуть співробітники університету. Контракт з ним буде підписаний на шість місяців з можливістю продовження.

«Ми приступаємо до робіт з технічного аудиту відразу після підписання», - додав Ільїн.

Ще одна сторона проекту - турецька компанія Havelsan, 98% капіталу якої контролюється Фондом турецьких збройних сил, почала роботу у 1985 році. Вона спецалізується на розробці інформаційних систем в сегменті C4ISR (Command and Control Communications, Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissance Systems - командування і управління комунікаціями, комп'ютерами, система спостереження і розвідки). Десять років тому компанія створила кіберцентр Туреччини, який об'єднує понад 200 фахівців. Вони захищають від кібератак як приватні, так і державні компанії та інститути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus