USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні викрили міжрегіональну мережу ботоферм

17 Вересня 2020 18:46
Українські правоохоронці заблокували діяльність міжрегіональної мережі ботоферм, яка діяла на території Києва та Запорізької області.

Про це пише Українська правда.

Ботоферма мала потужність у приблизно 3,5 тисячі ботів. Її організатори керували обліковими записами у соціальних мережах, електронними поштовими скриньками та електронними гаманцями з використанням фейкових персональних даних. Для реєстрації акаунтів, окрім українських, також використовувались іноземні SIM-картки операторів зв’язку.
Вказані послуги надавалися в інтересах третіх осіб для інспірування соціальних конфліктів, поширення брехні щодо політичних конкурентів, підбурювання до протестів тощо.

Під час обшуків за адресами розташування обладнання вилучено технічне забезпечення, понад 6000 сім-карток та інші речові докази.

Слідчі дії тривають. Встановлюються особи, причетні до організації діяльності ботоферм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 17 Вересня 2020 19:49
Спалились поросята, не встигли перебігти до зеленят.
К.лучанин Показати IP 17 Вересня 2020 20:24
А скільки в Україні ще не виявлено подібних ботоферм ! Україна для них райське місце, але думаю що це ненадовго. Певні органи знають це і активно працюють. Між іншим, про роботу цих ферм і говорив Лукашенко , маючи на увазі організаторів протестів в Білорусі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus