USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Україні зміняться правила користування мобільним зв'язком

19 Червня 2020 16:54
В Україні підготували нові правила користування мобільним зв’язком, і тепер операторів і абонентів чекають низка нововведень.

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 3014 «Про електронні комунікації», який регулює відносини на ринку між державою, постачальниками та користувачами послуг, пише УНІАН.

Документ визначає правову основу діяльності у сферах електронних комунікацій і радіочастотного спектра, а також встановлює повноваження держави щодо управління та регулювання діяльності у сфері електронних комунікацій, а також права, обов’язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що реалізація законопроекту передбачає збільшення видатків з державного бюджету, пов’язаних із здійсненням радіочастотного моніторингу.

Що зміниться для абонентів:

– абонент більше не отримуватиме тих повідомлень, на які не підписався. За розсилку СМС спаму встановлюється штраф від 1 700 до 8 500 гривень;

– заявлена оператором швидкість не буде відрізнятися від реальної;

– спрощення процедури захисту прав абонента. Про неправомірне списання коштів з рахунку питання можна вирішувати, звернувшись до регулятора з електронною скаргою – збільшення штрафів за порушення прав абонентів. Суми тепер становитимуть від 17 тисяч до 85 тисяч гривень за кожен факт порушення.

Які нововведення чекають мобільних операторів:

– з’явиться шерінг частот, і тепер оператори зможуть використовувати однакові частоти та розподіляти їх між собою;

– технологічна нейтральність і право самостійно вибирати, яке покоління зв’язку використовувати на своїх частотах;

– різні мобільні оператори зможуть передавати зайві частоти одне одному, а не регулятору, як раніше;

– геолокації користувачів і географічний огляд мереж оператор повинен буде передавати державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
совок Показати IP 19 Червня 2020 21:08
геолокації користувачів і географічний огляд мереж оператор повинен буде передавати державі... - это демократия к которой шли 30 лет и пришли)
хехъ до совок Показати IP 20 Червня 2020 05:55
наївно припускати, що цього не було раніше)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus