USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська кіберполіція прокоментувала хакерську атаку

27 Червня 2017 17:36
Жодного повідомлення від волинян в кіберполіцію щодо хакерської атаки вірусу Petya.A, який шириться Україною, поки не надходило.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили в Кіберполіції Волині.

Нагадаємо, вдень 27 червня 2017 року відразу кілька українських державних та приватних компаній, а також банківських установ зазнали масової хакерської атаки. Зокрема, припинилася робота сайтів "Укренерго", "Київенерго", "Укртелекому", "Нової пошти", "Ощадбанку", "Укргазбанку" "ОТП Банку" та інших.

Вірус дістався і Волині, де атакував корпоративні мережі багатьох установ і банків. Лучани скаржаться на корпоративні комп’ютерні системи, які виходять з ладу. Зокрема, зі слів очевидців, з інтервалом в 1-2 години почались неполадки в роботі систем: комп’ютери перезавантажуються і на екрані з’являються повідомлення з вимогою сплатити кошти.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ – ХАКЕРСЬКА АТАКА НА СИСТЕМИ КОМПАНІЙ. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Поліського управління кіберполіції Департаменту Кіберполіції Нацполіції України Василь Сірацький повідомив, що у Волинській області звернень громадян щодо кібератаки поки не було. Натомість, центральний офіс мережі «Епіцентр», філіал якого є і в Луцьку, вже звертався до правоохоронців.

Разом з тим, волинська кіберполіція працює в цілодобовому режимі та у випадку звернень громадян будуть виїжджати на місце події, робити образ жорсткого диску та проводити слідчі дії, аби встановити зловмисників.

З метою запобігання поширення вірусу Василь Сірацький рекомендує встановити актуальну версію операційної системи, а також патчі з офіційного сайту (у випадку, якщо у вас ОС Windows).

Також слід переконатись, що в системі встановлене є антивірусне програмне забезпечення, а бази вірусних сигнатур – актуальні. В іншому випадку, їх варто оновити.

Для зменшення ризику зараження комп’ютера у волинській кіберполіції рекомендують звертати увагу на електронну кореспонденцію, не відкривати файли з листів, надісланих з невідомих адрес та уважно вивчати вкладення до файлів навіть в тому випадку, якщо відправник вам знайомий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Неизвестный Показати IP 27 Червня 2017 17:53
Поэтому ОС Linux является лучшей, чем Windows. Любопытству людей нету границ, все откроют и скачают.
тeрпіла Показати IP 27 Червня 2017 18:54
волинські кібeри колишні ковбасники,по краіні всe впало,а ви образи робити.роботою трeба займатись до того було,а нe за ковбасу на посади йти і іі відпрцьовувати по інтeлeкту. заповни дeкларацію нормально,а то виходить що ти бeз даху алe з куском зeмлі,назк ви дe()
Тому Показати IP 27 Червня 2017 18:57
Тому й не звертаються, бо "будуть виїжджати на місце події, робити образ жорсткого диску та проводити слідчі дії". А кому той геморой потрібен, хоча більшість фірм реально "лежить" і адміни самі сидять і роблять образи дисків і намагаються хоч щось зробити. Поліція гарантує повернення інформації? Рукукремля сюди власне привезуть для відновлення?
Адмін Показати IP 27 Червня 2017 20:39
Повідомлення кіберполіції здивувало. Хто вам дасть образ з банківського вінта? Могли такийідіотизм не писати, а зателефонувати і почати вирішувати ІМХО: кіберполіція дармоїди
Петро до Адмін Показати IP 27 Червня 2017 22:30
Тому й ця оновлена версія вірусу - вимагача називається "Петя"... Прихватбанк? А є ще й інші банки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus