USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За час пандемії найбільші IT-корпорації збільшили сукупний дохід до $1,1 трлн

7 Лютого 2021 17:22
П’ять найбільших світових IT-корпорацій (так звана Big Tech) – Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet (власник Google) та Facebook – за час пандемії коронавірусу збільшили свій дохід на 20% до 1,1 трильйона доларів. Сукупна капіталізація компаній подвоїлася за останній рік.

Про це пише The Wall Street Journal, передає Громадське.

Видання зазначає, що поки авіакомпанії та звичайні роздрібні торговці борються за виживання, IT-гіганти, які й так фігурують в антимонопольних справах, продовжують стрімко зростати. Пандемія тільки допомогла Big Tech, бо люди стали більше часу проводити вдома, використовуючи цифрові технології для навчання, відпочинку, покупок, спілкування тощо.

Попри економічний спад, за останній рік серйозно зросли витрати людей на комп’ютери, відеоігри, онлайн-магазини, цифрову рекламу, вказує WSJ.

Усе це призвело до стрімкого подорожчання акцій світових IT-гігантів – за рік сукупна капіталізація Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet та Facebook збільшилась удвічі – до 8 трильйонів доларів. Їхній дохід збільшився на одну п’яту – до 1,1 трильйона, а прибуток ще більше – на 24%.

Щодо конкретних компаній, то Apple росла завдяки збільшенню попиту на ноутбуки, планшети та інші пристрої, Microsoft – завдяки продажам приставок Xbox, ноутбуків Surface та хмарних сервісів.

Amazon зростає через збільшення популярності онлайн-торгівлі. За 2020 рік виторг компанії збільшився на 38%, до 386 мільярдів доларів. Google також виграв від того, що люди почали більше витрачати в інтернеті. Частіше перебування користувачів удома зіграло на користь і для Facebook: компанія, серед іншого, ввела можливість покупок в Instagram, щоби заробляти на електронній комерції.

Як зазначає WSJ, законодавці поки не знайшли способи, як приборкати Big Tech, тоді як економічні та соціальні чинники, що сприяють техногігантам у ще більшому зростанні, схоже, переживуть пандемію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus