USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завдяки Фонду Ігоря Палиці сільській школі закупили комп’ютерну техніку

13 Жовтня 2017 12:26
Ноутбук, принтер, проектор, телевізор, дошку – усе це завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» отримала Перемильська загальноосвітня школа І-ІІІ ступення Горохівського району.

Презентація результатів проекту громади села Перемиль «Інноваційний простір в сільській школі», реалізованого завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», відбулася 10 жовтня.

Так, на умовах співфінансування Фонд виділив на техніку 23 тисячі 518 гривень, загальна вартість якої складає 38 тисяч 884 гривні. Варто зауважити, що комп’ютерною технікою будуть користуватися в історичному класі, оскільки в школі працює талановита вчителька історії, учні якої були переможцями районних та обласних олімпіад з історії.

У Перемильській школі навчається 105 учнів із 4 сіл, окрім Перемиля, є діти з Гумнища, Богунівки, Липи та Стариків. Вчителі намагаються не відставати від передових педагогічних методик, аби діти в майбутньому могли реалізувати себе у сучасному світі. У школі всілякими засобами намагаються створити умови для дітей та їх успішного навчання. Окрім того, навчальний заклад зайняв 25 місце серед 200 шкіл Волині за результатами ЗНО.

Учні школи підготували невеличку концертну програму, якою подякували Фонду за співпрацю та допомогу. Також вже на новому проекторі присутнім показали відеоролик про село Перемиль.

Директор ЗОШ Тамара Пушкар подякувала Фонду Ігоря Палиці та зауважила, що комп’ютерна техніка необхідна дітям, оскільки вона допомогає розширювати та здобувати нові знання. «Про справи Фонду я особиста читала в багатьох газетах, проте не дуже вірила, що він дійсно допомагає, поки не переконалася в цьому на прикладі нашої школи. Ініціатором цієї справи була голова сільської ради Надія Маселко, яка запропонувала взяти нам участь у цьому проекті. Я не вірила в успіх, а ж допоки не побачила наяву все те, що ми сьогодні маємо. Я дякую всім учасникам Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", усім батькам, дітям та членам батьківського колективу, які долучилися до цієї справи. Ми сьогодні маємо такі технічні засоби, які дуже потрібні нашій школі, вони дають можливість розширити знання дітей та дозволяють вчителю використати ті інноваційні методики, які необхідні учневі сільської школи».

Заступник голови Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов зауважив, що майбутнім України є діти, тому допомога їм - це важлива справа..

«Я вірю в те, що майбутнє України саме в цих дітях, які сьогодні мають змогу отримати більше знань, завдячуючи старанням батьків, ініціативному директору та сільському голові. Мені приємно, що тільки разом ми змогли реалізувати це проект», - розповів Вячеслав Рубльов.

Окрім того він пообіцяв, що на найближчій сесії Волинської обласної ради виділять кошти для встановлення пластикових вікон у школі. «Ми проговорили про таку потрібну річ, як вікна, бо я звернув увагу, що в дитячому садку та школі не вистачає пластикових вікон. Я сподіваюся, що підсумком нашої зустрічі буде не завершення цього проекту, а початок нового. Я думаю, що сільська голова підготує на моє ім’я лист, куди потрібно вікна першочергово: в школу чи дитячий садок. Ми не можемо робити все разом, але обіцяю, що на найближчій сесії облради ми виділимо кошти на вікна. Своєю чергою, сільська голова вирішить, який проект ми будемо реалізовувати першим. Мені хотілося б, аби діти перебували в комфортних умовах, щоб знання, які вони здобувають, прославляли і ваш населений пункт і всю Волинську область».

Відтак, Вячеслав Рубльов попросив сільську голову Надію Маселко відразу підготувати лист з проханням виділити 100 тисяч гривень для встановлення вікон у школу.

Своєю чергою, представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Горохівському районі Людмила Марадевич розповіла, що з початку роботи Фонду на Горохівщині вже вдалося реалізувати 21 проект.

«Я щиро рада за вашу ініціативну громаду. Сьогодні ми святкуємо завершення проекту ініціативних громад від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Вітаю вас з тим, що ви створили ініціативну групу, яка зможе тепер вирішувати всі питання, що будуть у вас виникати. На початках ми були невпевнені, боялися, що батьки не зрозуміють потреби школи, не знайдеться спонсорів. Але у вас є ініціативна сільська голова, також була підтримка від директора школи, «підключилися» батьки – всі вони розуміли, що це буде інвестиція в дітей. Це 21 проект в Горохівському районі, який вже погоджений і реалізований. Ми бачимо, що пройшло трішки більше року з часу роботи Фонду, а вже є багато завершених проектів. Ігор Петрович Палиця завжди підтримує ініціативні громади, які прагнуть до змін», - зазначила Людмила Марудевич.

Також вона вручила ще один сюрприз від Фонду Ігоря Палиці – безкоштовну путівку в міжнародний оздоровчий центр «Артек-Буковель» для кращого учня школи.

За словами голови Перемильської сільської ради Надії Маселко, вона всіляко намагається залучити кошти у сільську раду.

«Дізнавшись, що в Горохівському районі є представництво Фонду Ігоря Палиці, я зв’язалася з ним та спробувала домовитися про напрямки співпраці. Школа потребувала технічних засобів, тому ми вирішили реалізувати проект, який сьогодні представляємо. Я вдячна колективу, який брав участь у реалізації цієї ідеї, а найбільше дякую Фонду Ігоря Палиці, який зумів об’єднати людей. Також я дякую голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці, завдяки якому реалізуються такі проекти», - зауважила Надія Маселко.

Опісля привітальних слів вчителька історії Оксана Денисюк за допомогою комп’ютерної техніки провела учням 5 класу урок на тему «Моя маленька батьківщина – рідне село Перемиль». На уроці учні дізналися про історію свого села та про походження його назви.

Як розповіла Оксана Денисюк, історія – це наука про минуле, але зараз потрібно крокувати в ногу з часом. Урок історії не можна провести лише з картою та підручником, також потрібна комп’ютерна техніка, оскільки діти люблять готувати презентації про історичних діячів та історичні події. Окрім того, проводяться уроки-семінари, тому за допомогою комп’ютера учні шукають додаткову інформацію, яка виходить за межі підручника.

Та додала, що пишається своїми учнями: «Я можу пишатися своїми учнями, бо вони залюбки вивчають історію та показують хороші результати, перемагаючи на олімпіадах районного рівня. Крім того, мої учні були призерами обласної олімпіади. Найвищий результат одного із моїх вихованців на ЗНО з історії – 199 балів. Я пишаюся тим, що серед моїх учнів є ті, які продовжують мою справу».

Зі слів п’ятикласниці Анастасії Скрупської, вона любить історію, бо цей предмет допомагає дізнатися про минуле.

«Історію потрібно вчити, аби знати про минуле своєї країни та не лише. Це цікавий предмет, який розказує про давні історичні події та видатних людей», - розповіла дівчинка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus