USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ілон Маск готується вживлювати чипи в людей вже цього року

23 Січня 2022 16:58
Neuralink – технологічна компанія Ілона Маска зі створення першого у світі імплантованого нейрокомп’ютерного чипа. Раніше винахідник показав, як макака грає у відеогру завдяки такому чипу, а тепер став на крок ближче до перших тестів на людях.

Наразі компанія шукає професіонала, який буде контролювати вживлення чипа і залагоджувати питання з американськими регуляторами. Увагу на вакансію звернуло агентство Bloomberg, передає УНІАН.

В описі посади наголошується, що фахівцю належить тісно співпрацювати з провідними інженерами й докторами, що практикують найінноваційніші методи, а також створити та очолити команду для клінічних досліджень і контролювати дотримання правил.

Імплантат Neuralink виглядає дуже компактним – у формі монети 23 × 8 мм. Інформація з нього передається з мегабітною швидкістю і радіусом дії до 10 метрів, а батареї вистачає на цілий день роботи. Її підзарядка буде проводитися вночі за допомогою магнітного зарядного пристрою.
Завдяки цьому чипу Neuralink розраховує лікувати людей: насамперед тих, хто страждає від неврологічних захворювань. Ба більше, технологія дозволить контролювати гормони, боротися з депресіями та навіть зможе змусити мозок працювати ефективніше. Операція з вживлення нейрочіпа буде роботизованою і не складнішою, ніж лазерна корекція зору, обіцяють вчені.

Минулого місяця Маск вже говорив, що Neuralink сподівається імплантувати свої мозкові чипи людям у 2022 році. Ще раніше, у лютому, винахідник був упевнений, що компанія почне імплантувати до кінця 2021 року. У 2019 році він розраховував, що тестування на людях розпочнеться у 2020 році.

Нагадаємо, 13 січня ракета Маска вивела український супутник Січ-2-30 у космос. Він близько 3 років буде знімати поверхню землі і контролювати іоносферу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сталін Показати IP 23 Січня 2022 17:55
Почалось...
Всезнайко Показати IP 23 Січня 2022 18:08
Вже з вакциною повживляли.
Глухе радіо Показати IP 23 Січня 2022 18:44
Маск не показував мавпу, а лише сказав про неї.
лучанин Показати IP 23 Січня 2022 22:21
Людей чіпують! УЖАС! Маск запихує в вас чіпи! УРА!
Правда Показати IP 23 Січня 2022 23:41
А чи хотіла мавпа грати у відеоігри? Думаю, відеоігри грала не вона. Це робилось по за її волею. Використали лише її тіло. А це серйозний привід щоб задуматись. Бо благими намірами самі знаєте куди дорога вистелена.
Анонім Показати IP 24 Січня 2022 10:00
о так буде і людині. хочеш ти не хочеш грай чи роби шо накажуть
Vasyl Показати IP 24 Січня 2022 19:39
Який же час не простий настав, на нашій плоскій Землі, яка знаходиться в центрі всесвітута та існує вже 10 тисяч років. Кругом масони, Білл Гейтс хоче всіх знащити вакцинами, китайці випускають віруси, Ілона Маск чіпи всім хоче вживати і полетіти на Марс, хоча ще й люди на Місяці не були,... та і взагалі космосу не існує. Американська влада, під керівництвом євреїв, хоче лишити лиш "золотий мільярд", для того вони й придумали айфони й комп'ютери. Та й взагалі, скоро точно кінець світу, бо він уже й так запізнився з 2000, потім з 2012 року...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus