USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Борги, обман та кумівство: на «12 каналі» розповіли про методи керування Пащенка

15 Серпня 2018 16:03
Обіцянки високої зарплати та розвитку телеканалу від медіаменеджера Володимира Пащенка розбились об сумну реальність: на «12», зі слів екс-працівників, закінчились гроші, керівництво почало просовувати «своїх» людей в обхід конкурсу, а багатьох працівників «кинули» на значні суми коштів.

Про це розповів колишній технічний директор 12 телеканалу, користувач Фейсбуку Vladimyr Zholtiy.

Луцький “Fox News”: кумівство і борги

Осінь 2017 року, керівник проекту Володимир Пащенко з гордістю презентує новий телеканал, обіцяє зробити його «схожим на американський Fox News». Через нестачу кадрів залучають спеціалістів з інших регіонів, обіцяючи високі зарплати, розвиток, хороші умови праці. Чимало людей в це вірять і їдуть до Луцька.
«Починалося все дуже навіть добре і перспективно. Півроку команда зі столиці навчала роботі молодих та «зелених» журналістів, операторів, звукорежисерів. Поки не сталося…», - розповідає Володимир. Та додає, що проблеми почались, коли в Україні почали розформовувати регіональні телекомпанії: некомпетентних відсіювали, керівників міняли. Їх і «підхопила» генеральний продюсер 12 телеканалу Ольга Куліш, яка багато років поспіль очолювала Волинську обласну державну телерадіокомпанію.

«На каналі почали з'являтися відсіяні працівники. В обхід відділу кадрів, співбесід, тестових завдань і випробувальних термінів. Такий теплий прийом на роботу влаштувала пані «генеральний продюсер» Ольга Куліш, яка буквально вижила генпродюсера нашої команди.

Компетенція цих людей залишала бажати кращого. Я спочатку не розумів, як можна взяти, наприклад, режисера монтажу, не видавши йому тестове завдання. Виявляється, тести давали, але не всім, а тільки приїжджим, наприклад, з Києва. Всі місцеві йшли по блату, зокрема, і в обхід служби безпеки. На керівні посади в тому числі», - пояснює пан Володимир та зазначає, що з цим питанням він звернувся до людини, з якою домовлявся про роботу і оплату праці, – Володимира Пащенка, який пообіцяв «розібратись». Але ці «розбори» закінчилися безрезультатно.

«А потім на каналі закінчились гроші»…

Зі слів колишнього технічного директора, з середини березня в каналу з’явились серйозні фінансові проблеми.
«Почався масовий відтік персоналу. Заробітну плату затримували до місяця. А поки люди зводили кінці з кінцями, керівництво шикувало по ближньому і далекому зарубіжжі», - каже екс-працівник.

У кінці квітня його відправили «у відпустку за свій рахунок», після чого чоловік поїхав з Луцька, сподіваючись, що з ним, зрештою, розрахуються.

«Далі почалося стандартне годування обіцянками. «Сьогодні тільки тим, хто працює видають гроші», «зараз грошей немає - потім» і так далі. 14 серпня я дізнаюся, що зі мною розраховуватися не збираються взагалі. Нібито я нічого не робив і в Луцьку залишався зі своєї волі. Пан Володимир Пащенко в черговий раз підтвердив свою репутацію, а пані Ольга Куліш до нього вирішила приєднатися. Вам відмитися вже буде нереально. А тим, хто туди хоче піти попрацювати, - подумайте двічі», - наголошує чоловік. І, як виявляється, його історія не поодинока – лучан таким відношення керівництва "12" каналу до своїї працівників вже не здивувати.

Невиплата зарплати, відтік кадрів, нелюдське ставлення

Ірина Кашуба, яку запросили на роботу в «12 канал» розповідає, що договір з нею так і не підписали, а від колег вона постійно чула, що ті збираються звільнятися, кожен із різних причин – несвоєчасна виплата заробітної плати, оплата меншої заробітної плати, ніж обіцяли, нелюдське ставлення керівництва і помічників.

Вона пригадує випадок із дівчиною, яка з окупованої території приїхала сюди на роботу, а натомість отримала нервовий зрив, передінфарктний стан та місяць лікарні з капельницями, а врешті і звільнення.

Невиплата зарплати, вочевидь, практикується і на інших підприємствах, до яких має стосунок Володимир Пащенко. Приміром, у його ресторані Patio di Fiori, який горів минулого літа. Місцеві розповідали, що ресторатор місяцями боргував зарплати. Мовляв, через борги хтось міг і підпалити заклад.

«Дуже жорстокий був, можна сказати. Три місяці працювали повари з Києва, а він ні копійки їм не заплатив», - розповідала лучанка Надія Шамайда.

* * *

Інформаційне агентство Волинські Новини звернулось за коментарем до керівника проекту «12 канал» Володимира Пащенка, проте на телефонні дзвінки протягом дня він так і не відповів.

Тим часом, сайти з пошуку роботи і надалі рясніють оголошеннями про набір людей на телеканал. Тож чи спіткає їх доля колишніх працівників, яких залишили без грошей, - покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
От Показати IP 15 Серпня 2018 16:20
"не доганяю". Що значить по три місяці не платив зарплату? Це що підпільний ресторан? Там всі працівники неоформлені офіційно чи як? Таж якщо людина оформлена, то кожна копійка і час її виплати чи не виплати фіксується в податковій. Ми платимо два рази в місяць зарплату і нас контролють строго. Ми що в різниз містах і країнах живемо чи як? А якщо неоформлені, то якого х...ра ви погоджуєтесь працювати неоформленими? а якщо оформлені і вам не платять, хоча таке не можливо, то йдете в Держпраці і пишете заяву, а те що ви не отримали зарплату зафіксовано і тій же податковій. То ж ніби освічені люди, журналісти, а як якісь Дуньки з хутора.
Ну от до От Показати IP 15 Серпня 2018 16:38
Ви як маленька дитина мислите. Все по книжечці, яку прочитали колись. А якщо всі оформлені на мінімалку, а є ще так звані "конверти". Саме конверти й не виплачені ...
От до Ну от Показати IP 16 Серпня 2018 11:25
капець, бідненькі, "конверти" їм не виплачені. А вас не попереджали при прийомі на роботу, про конверти? Самі погодились на це? То тепер самі й розгрібайте. По якій на фіг книжечці колись? Сьогодні і як бухгалтер.
Ну до От Показати IP 16 Серпня 2018 16:36
Вам елементарні речі пояснили, так подякуйте. А то чесне слово, як третій клас, друга четверть, - читаємо по букварику.
опа до От Показати IP 15 Серпня 2018 16:53
зп нараховується, податки сплачуються кожного місяця, а сама зп не виплачується і з податковою порядок.
Ану до опа Показати IP 16 Серпня 2018 11:27
поділітся механізмом дії, аж цікаво стало.
Василь до От Показати IP 15 Серпня 2018 16:56
В нас багато чого можливо. І можна сказати що на різних підприємствах ситуація як у різних країнах. Все залежить від керівництва та власника. Яскравий приклад - ПАТ "Електротермометрія". Доки там керував Малихін старший - люди мали хорошу зарплату, завод процвітав, входив у рейтинг кращих роботодавців Волині. А як став керувати його син, то завод швидко занепав, зарплати стали мізерними, і ту по півроку затримують, хоча всі, хто ще там працює, офіційно працевлаштовані. Багато людей, які звільнялися, подавали і вигравали суди, і навіть маючи рішення суду не могли забрати свою зарплату.
Вася Показати IP 15 Серпня 2018 16:22
#щур той Пащенко! сльози вони такі - виходять боком.....
ха ха Показати IP 15 Серпня 2018 16:39
ви б краще написали розслідування про головного власника наливайки сурогату на автостанції Геруна
КЛАВА Показати IP 15 Серпня 2018 17:17
ВСЕ ЯК У ДЕРЖАВІ !!! БРАВО !!!
Петро до КЛАВА Показати IP 15 Серпня 2018 17:30
У держави є шанс змінитися, Пащенка завжди буде таким
не до Петро Показати IP 15 Серпня 2018 22:25
же той шанс пр бали давно :(
! до не Показати IP 15 Серпня 2018 23:41
УКРАЇНА свої шанси тільки починає реалізовувати.
Андрій Показати IP 15 Серпня 2018 17:24
Пащенко - криса, яка просто не рахує працівників за людей. Як лучани не відпистили його на Майдані цю шваль, коли він вилазив туди, щоб приховати оборудки дружини на таможному посту?
Куніс Показати IP 15 Серпня 2018 17:39
Навіщо він ту порхавку Куліш взяв? Вона нікому не потрібна, а він, що антикваріатом радянським захоплюється?
Володимир до Куніс Показати IP 17 Серпня 2018 12:38
Він підібрав усьо то, що викинуло УТ1
куку до Володимир Показати IP 7 Листопада 2018 18:29
Аласанія викинув чимало насправді хороших журналістів. Тим, що залишилися платить копійки, а собі захмарні премії з грошей платників податків.
експерт Показати IP 15 Серпня 2018 18:05
Для Пащенка люди - це просто сміття, яке треба відкинути ногою. Це характерно людям, які не мають системної освіти, елементарної внутрішньої культури, а просто трохи читають, ворушачи губами. Де Пащенко - там усе розпочинається "за здравіє", а закінчується "за упокій". Цікаво, чому так довго вірять цій людині? Але справа навіть не в ньому. Чому туди потрапила тітка Куліш? Чому вона не на смітнику радянської історії? Куліш - це фальш, подвійні стандарти, маска. Це хамство, примітивізм. Куліш - це радянські "високі надої" і "урожаї". Куліш - це брудна гра, а гра - це лицемірство. Куліш і Пащенко - дуже схожі. Як курячі яйця.
Галя до експерт Показати IP 15 Серпня 2018 23:12
Як чому там Куліш... хіба не знаєте, як вона лобзає владу, за те й ціниться, ті, хто її туди брав, мабуть. думають, що це - піар-профі. Сміх та й годі. До ручки довела те Волинське ТБ, тепер доб'є й 12 канал.
Володимир до Галя Показати IP 17 Серпня 2018 12:39
А волинське зараз потрохи відроджується доречі
Олена Показати IP 15 Серпня 2018 20:01
Все таємне стає явним. Особливо, коли з людьми поводяться, як із ло...
Практик Показати IP 15 Серпня 2018 20:24
Який він медіаменеджер ? Х...мло він невиховане....
Галя Показати IP 15 Серпня 2018 23:06
а хто не знає Ольгу Куліш? Бездарна особа, якій не можна довірити навіть на базарі помідори продавати. Що робилося на Волинській ОДТРК, яку та жіноценція очолювала, - невідомо? Вона ж збиралася серіали знімати у тому телецентрі, якій роками будувався-будувався і так недобудований стоїть, а мільйони десь ділися... А виборчі заробітки - це теж мільйони, хіба на техніку йшли? На доплату працівникам? Ага-ага... А джинса на тому ВТ - не бачили? А як вона паскудно поводила себе під час Революції Гідності, та й ще після Євромайдану мала нахабство торочити, що все було так як треба. А тепер Куліш 12 канал менеджерить-кошмарить... фу, бридота
застужений журналюга до Галя Показати IP 16 Серпня 2018 07:40
Що Куліш зробила як журналіст? Вона розвалила ОДТРК і вбила будь-яку репутацію. Вона настільки ненажерлива, що коли на ОДТРК крала десяткі і сотні тисяч ДЕРЖАВНИХ ГРИВЕНЬ не спромоглася виділити якусь тисячу на нові шпалери -- робітники клеїли їх за власні гроші. Під час революції Гідності вона (за вказівкою Башкаленка) забороняла в будь-який спосіб згадувати про події на майдані. Під час виборів вона ділилася трохи лише із наближеною свитою. Своїми заступниками і деякими директорами ТВО. Чому це все лишилося поза увагою правоохоронців - хз? Ну, а те, що на 12 Куліш окрім відсіяних із Суспільного прихопила ще й Тамару Гримарович -- зайве підтвердження того, що тітонькі як "дояркі" прийшли трохи подоїти. От, тільки чому Континіум поставив на цих тьоть і авантюриста Пащенка не зрозуміло
Ол Показати IP 16 Серпня 2018 09:29
Дивно, що такому вилупку довірився Степан Івахів. Таке враження, що не розбирається в людях наш депутат.
Коля Показати IP 16 Серпня 2018 09:45
А Івахін що краще? Там свої "договорняки" хто кого і куди. Що там всі по конкурсу до Івахіна проходять? Через связі як усе в нашій країні!
Леся Показати IP 16 Серпня 2018 12:40
От тому і олігархи і багаті бо економлять на простих, не доплачують брешуть і все. А так якщо чесно то не мали б таких статків як Івахів задекларував автівки земельки шуби часів 100 шт нащо це? Не краще людям які на ваш пашуть дати те що заробили а не водити за носа. І які ді жікни і дівчатка що приїджають з сусідніх областей в Луцьку. Невже не понятно що в Луцьку зарплати нижчі як у Харкові і Дніпрі!!!!! Чому всі такі наявні??? Але якщо в державі такі при владі роками то як людям виживати то так і йдемо на що небуть і терпимо тих олігархів. Івахів в селах концерти дає на дні села піариться а молоко збирає на копійки менше в селян які своїми мозолями трудяться. То який ти олігарх такий ? За гроші селян він і сім"я шикують?
КЕТ Показати IP 16 Серпня 2018 13:53
Це чмо Пащенко колись вкрав внески дітей, що навчались тенісу і зник... Він тоді пробував організувати тенісну школу. Про що ще говорити?! Воно й на вигляд якесь бридке. Фу!
Цікавить до КЕТ Показати IP 16 Серпня 2018 14:01
Можна детальніше?
Євробидло Показати IP 16 Серпня 2018 13:53
Достатньо просто почитати новини на Волиньпості і стане зрозуміло хто такий Щапенко.
Мері Показати IP 17 Серпня 2018 10:30
таким обманом і стають багачами. Івахіва протеже? А де Івахів що ніде не показують зараз? Зник? Чи на відпочинок поїхав ?Чи може вже десь втік?
Колишня Показати IP 17 Серпня 2018 14:12
Мені повезло. Гроші мені виплатили. Пащенко, звичайно, гнида ще та.... і Куліш з її несучасними поглядами, деколи навіть здавалось, що вона шуткує чи глузує, пропонуючи нову супер-ідею.... це був просто ппц. Але команда була хороша, дуже багато перспективної молоді. Згадую 12й з усмішкою))))
Тарас Гендис Показати IP 18 Серпня 2018 12:00
Конкретно мені ,до сир пір винні гроші.
Юля Показати IP 5 Жовтня 2018 15:19
Як шкода тих дітей які зараз ідуть працювати на канал, будьте дуже обережні. Нормальні люди там довго не втримуються, лишаються тільки такі як Пащенко. Брехня, підлість, заздрісність ось це ті характеристики які можна сказати про 12. Жаль, хоча колектив там був справді хороший.
Колишній Показати IP 26 Листопада 2018 14:09
Куліш - це найгірша людина, яку я зустрічав у житті. Не буду себе відмовляти у висловлюваннях. Якби її не було, всім легше б дихалося. Її з Волині випхали, а тут підібрали. Продюсерка хє*ова. Куліш - зроби ласку, звільнися. Ти негатив, бездарність. Твої радянські погляди треба забути, а тебе саму на смітник. Туди ж треба і Оксану Цимбалюк та Тамару Гримарович. Решта колективу просто чудова. Люди дуже хороші. Тримайтеся там, дорогенькі. Пропоную організувати страйк проти Куліш і її світи.
Не люблю Куліш Показати IP 26 Листопада 2018 18:18
Навіть відділ кадрів не витримав. Чудова людина вимушена була піти. Дуже скоро Куліш залишиться сама.
Я теж колишній праці Показати IP 26 Листопада 2018 22:13
Знайшли мене за моїм резюме аж на сході. Умовили переїхати, обіцяли золоті гори. Спілкувався я зі співробітником відділу кадрів. Дуже чудова та добра жінка, від спілкування з нею у мене лише позитивні враження. Я приїхав, мене гостинно зустріли і вмовили переїхати. Поспілкувався я ще з головним редактором, теж чудова людина, а також з Куліш. Після того як я переїхаввже було все не так добре, як з початку. Куліш - це істота, яка нищить все і лише заважає, замість того, щоб допомогти. В неї немає нічого людського. Біля неї - її світа. Тамара Гримарович - теж жіночка "радянських часів", та амеба Оксана Цимбалюк. Безхребетна. Але без Куліш - вони ніщо. Не можу зрозуміти, куди дивляться власники каналу? Як можна тримати на посаді продюсера цю Куліш, яка й гадки немає, в чому полягають її обов'язки? НЕшанован Куліш, зробіть ласку - звільніться. Ваш час все минув, тому 12 каналу буде без вас набагато краще. Жодного разу не жалкую, що там працював, а ще більше не жалкую про те, що повернувся додому. Отже, Куліш це наймерзенніша істота, яку я колись зустрічав на своєму шляху. Бажаю, щоб таки істот ніколи не було. 12 канал приречений на поразку з такою бабцею.
теж колишній працівн Показати IP 24 Грудня 2018 16:34
Що за куплені коменти на Куліш???? хоч недовго з нею і працювала (як і з колективом 12 каналу) нічого поганого про неї сказати не можу, да вона пенсійного віку, да можливо у неї не такі погляди як у молоді, але цей бруд точно не про неї!!!!! комусь певно дуже невигідно щоб вона працювала от і пишуть підлоту....а людину якій дійсно не місце на телеканалі 12, так це ПАШЕНКО!!! думаю зі мною багато хто буде згідний
Ольга Кулиш Показати IP 22 Січня 2019 14:12
Я буду тут працювати скільки захочу. Ніхто мені нічого не зробить. Я сама обираю, хто тут працюватиме. Цимбалюк та Гримарович мої плечі, вуха та руки. Кому не подобається, геть з каналу!!!
перехожий Показати IP 6 Березня 2019 12:34
Скажіть, а Куліш ще працює? Її з Гримарович та Цимбалюк ще не виперли з 12 каналу? Боже, це найжахливіша істота, яка траплялася на життєвому шляху!!!
Свідомий Показати IP 16 Квітня 2019 14:50
Здається це сталося! Куліш мабуть таки виперли з каналу!!!!! Хто володіє такою інформацією?
Глядач Показати IP 17 Квітня 2019 12:37
Я дуже радий, що на каналі відбулися позитивні зміни. Дуже радий, що вже немає Куліш. Ця жікна тягнула розвиток каналу на дно. Вона плела інтриги та вносила розлад у колектив. Вона навіть писати не вміє. "Радянська" жінка. Але, те, що Костянтин Яворський - це випусковий редактор - навіть не смішно. йому б писати навчитися перш за все. Дуже добре, що пішла Цимбалюк Оксана, але нажаль й досі працює Тамара Гримарович. Успіхів в розвитку 12 каналу.
Куліш лайно Показати IP 3 Червня 2020 14:33
Цікаво, а де зараз ця клята т*па Куліш? Може на смітнику?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus