USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дихай вільно: як пов’язане чисте повітря з якістю життя*

18 Листопада 2019 08:00
Мимоволі кожен з нас починає задумуватися: чим ми дихаємо і як це впливає на наше життя? Постійний потік автомобілів, виробничі заводи, які викидають в атмосферу багато шкідливих речовин – це проблема всього світу. І навряд чи українцям хочеться жити, звикаючи до брудного повітря, як, наприклад, це доводиться робити жителям Китаю.

Півцарства – за ковток свіжого повітря

Так, людство намагається виправити те, що накоїло: у тому ж таки Китаї запускають найбільшу станцію очищення повітря. А багаті люди готові віддати цілий статок за… ковток чистого повітря. І поки вчені б’ються над проблемою його чистоти, англійський підприємець заснував «повітряну ферму», де «ловить» чисте повітря в банки і продає його багатим людям по 100 доларів за один подих.

На щастя, українцям до цього ще далеко. Але в містах брак свіжого повітря таки відчувається. Саме чистим повітрям ми платимо за комфорт, який надає нам транспорт. Тільки за один рік автомобіль викидає в атмосферу до одного кілограма металу, що потім осідає у наших легенях, на полях, потрапляє в овочі й фрукти, у воду.
Зелений – колір спокою та добробуту

На щастя, природа настільки мудра, що давно вигадала спосіб порятунку – дерева. Адже одне дерево за рік може виділити більш як 100-120 кілограмів кисню. А в людей, які регулярно перебувають на свіжому повітрі, знижується артеріальний кров'яний тиск, зникають головні болі, зменшується дратівливість, млявість, підвищується працездатність і загальний тонус організму. Тож не дивно, що ще у 2004 році британські архітектори писали, що зелені простори підвищують якість життя місцевих жителів.
А містам, які впроваджують екологічний транспорт, дбають про озеленення, перероблюють відходи, Європейська комісія присуджує спеціальну премію European Green Capital Award.
Своєю чергою, американська дослідниця і соціологиня при Лісничій службі США Мішель Кондо наводить приклад Філадельфії, де у 2000 році муніципалітет почав втілювати програму озеленення. Хай як дивно це звучить, але згідно з дослідженнями, у той час, коли в місті на 65% підвищився рівень володіння наркотиками, у місцях, де провели озеленення, цей рівень навпаки став нижчим на 18-20%. Можливо, припускає авторка, дбайливо доглянуті зелені зони більше привертали позитивної уваги і створювали враження більшої присутності влади.

ЛДБК – компанія, яка будує еко-простір

Тож не дивно, що обираючи житло, ми підсвідомо хочемо жити біля зелених зон. Там не так спекотно влітку, легше дихається і живеться комфортно. Саме тому ЖК «Caramel Residence», який зводить Будівельна компанія ЛДБК, – ідеальний варіант для свідомого вибору житла. Адже розташований він біля великого міського парку площею 8 гектарів, не позбавлений комфорту середмістя, що робить його унікальним з-поміж інших комплексів.
Турбуючись про довкілля, компанія ЛДБК будує не просто житло, а створює комфортний еко-простір. Будинки, зведені з екологічно чистих матеріалів, в чистому середовищі, обрамлені парковою зоною мають й озеленені двори та майданчики, щоб мешканцям тут дихалося вільно.

Тому, переймаючись проблемами екології, компанія ЛДБК спільно з Інформаційним агентством Волинські Новини розпочинає серію статей на тему екологічної свідомості та відповідальності, адже нам не байдужа доля світу, в якому живемо ми і житимуть майбутні покоління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 18 Листопада 2019 09:12
Побудували житловий комплекс у зеленій зоні - і вільно дихайте! Екологія!
Комар Показати IP 20 Листопада 2019 21:49
Крутой ЖК, я вот когда заселялся в него, первое что зделал это заказал еду, и вам половетую заказать китайскую еду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus