USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лапін заявив, що у Луцьку смердить

21 Червня 2017 17:53
Гучно та ефектно, ледве не пригрозивши вдатися до голодування, – так із трибуни ВР народний депутат України Ігор Лапін оголосив, що Луцьк потопає у смороді.

Водночас, з огляду на те, що вирішення питання триває вже не перший день (зокрема, про лихо заявляла у Раді нардеп від УКРОПу Ірина Констанкевич ще 25 травня) скидається на те, що біда містян стала для Лапіна просто нагодою про себе нагадати.

Як відомо лучанам, одну з причин смороду вже усунули - діяльність підприємства «Біо Пек» місяць тому припинили. На м’ясопереробних підприємствах, відходи з яких поряд із каналізаційними зливами та несанкціонованими зливами фекалій, можуть бути основною причиною виникнення нестерпного смороду у Луцьку, пообіцяли обладнати очисні споруди.

Утім участі в цьому процесі нардеп Лапін не брав. Та й загалом про його діяльність у Верховній Раді лучани чули не часто. Нагадаємо, відповідно до даних аналізу Громадянської мережі ОПОРА станом на 2016 рік за рейтингом серед 105-ти народних депутатів-мажоритарників Лапін зайняв аж 91 місце.

А сьогодні, 21 червня, призабутий нардеп виступив під час ранкового засідання Верховної Ради, яке транслював 112 канал та оголосив про проблему.



Лапін виступив з трибуни і закликав міністра екології втрутитися у ситуацію – мовляв, у місті нікому цим займатися, бо, як він висловився, «сьогодні в Луцьку після смерті міського голови існує місцеве безвладдя».
Нещодавно такої ж помилки припустився і голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, який в інтерв’ю Волинській Правді зробив гучну заяву, що у Луцьку, буцімто, відсутня влада. На що представники різних фракції у міськраді заявили, що, прикриваючись цим некомпетентним твердженням, губернатор виправдовує своє небажання співпрацювати з містом.

Так само і Лапін зокрема обраних лучанами депутатів назвав безвладдям. Але вже наприкінці виступу він таки визнав, що місцева влада є, але, з його слів, не справляється з проблемою.

«Хотів би звернути увагу на те, що відбувається в моєму окрузі. Окрім львівського сміття, яке їздить по всій країні, я бачу, що екологічне масштабне лихо насувається і в Луцьку. Ви собі навіть не уявляєте, який жахливий сморід сьогодні в місті. Проведені лабораторні дослідження атмосферного повітря на вміст забруднюючих речовин встановили перевищення гранично допустимих концентрацій аміаку та сірководню. І за попередніми даними причина смороду – це каналізаційні відходи підприємств і нечистоти та фекалії побутового характеру. Ви знаєте, у нас сьогодні в Луцьку після смерті міського голови існує місцеве безвладдя», - сказав Лапін.
Під час свого виступу він також пригрозив розпочати голодування, якщо проблема смороду в Луцьку не буде вирішена.

«Звертаюся з вимогою до міністра екології Остапа Семерака, і запрошую вас приїхати на мій округ в місто Луцьк. Ми розуміємо, що за кілька місяців це не пропаде, але, тим не менше, щоб потім не звинувачували центральну владу у бездіяльності, і щоб з цієї трибуни не оголошували голодування, я запрошую пана Семерака і його робочу групу в місто Луцьк. Давайте наведемо лад, поки місцева влада не справляється», - гучно заявив Лапін.

Пригадаємо, ім’я нардепа останнім часом гучно лунало в контексті низки скандалів – зокрема, стріляниною на вулиці Луцька серед білого дня у присутності перехожих та дітей. Нещодавно ж нардеп нагадав про себе гучними звинуваченнями на адресу політичних опонентів, використавши як нагоду для цього згорілий автомобіль своєї родини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Морж Показати IP 21 Червня 2017 17:56
- Куме, а що це у вас в хаті так смердить? - Оце ж куме поки вас не було, то нічого й не смерділо!
лапочці Показати IP 21 Червня 2017 18:19
це вам, бездарам, міністр екології потрібен, щоб гі"но з полів фільтрації прибрати ?!!!!!!!!!! і до чого тут міська влада, якщо ті поля знаходяться на території Луцького району ?!!!!!!!
Оля Показати IP 21 Червня 2017 18:27
була вчора на Дружби народів у подруги - не розумію, як там люди дихають ,і як можна там жити в такому жахливому смороді ,
Мешканець Показати IP 21 Червня 2017 18:52
Поля фільтрації-"печерний вік".Де ви проживаєте,ЛУЧАНИ!!!Громада-це сила.Депутати-лоббісти і популісти.За свої права потрібно боротись!!!
Анонім до Мешканець Показати IP 21 Червня 2017 19:03
а ви, шановний, мешканець якого населеного пункту ?
АЛИК Показати IP 21 Червня 2017 18:57
Поки лапи не було не серділо !
Фіма Показати IP 21 Червня 2017 21:22
То посмердить до зими, шо там осталось 'всім є про що поговорити......
хх Показати IP 21 Червня 2017 21:59
От і засмерділо в Луцьку. Привід Лапіну проявити ''героіцм'' і податися у мери Луцька.
Ігор Показати IP 22 Червня 2017 10:21
Сморід в місті є регулярно найчастіше в 5-6 годин ранку та після 22-00 ввечері, смердить неначе хімічну атаку проводять по людях. Питання в тому, що на сьогоднішній день кардинально нічого не змінюється і громада вимагає вирішити цю проблему.
Петьо Показати IP 22 Червня 2017 12:05
Пропонуємо шановному лапіну,герою Волинської різні,внести до ВР України законопроект про зміну назви міста Луцьк на Смердуцьк, особливо підтримають цю зміну жителі цукрового та прилеглих районів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus