USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині річка обміліла «по коліна», а нові джерела засипали піском, – ЗМІ

6 Серпня 2018 11:03
Річка Луга, що протікає на Волині, знаходиться у жахливому стані. Нещодавно там знайшли пакети з рештками тварин. Санепідемслужба проігнорувала повідомлення поліцейських, які виїхали на виклик.

У такому сміттєзвалищі жодна бактерія не втримається, пише Володимир Медіа.

Місток геть поламався, а з нього стрибають діти. Сама водойма заросла так, що жоден човен не пропливе. А минулого року там сплав влаштовували. До того усього ще й гілляки впали у воду.

Новоутворені джерела, що були виявлені на березі, засипали піском. Фахівців ніхто не викликав, щоб з’ясувати їх походження. Та коли це й справді джерела з питною водою, які б можна було облаштувати, щоб відпочиваючі мали можливість втамувати спрагу? На жаль, тепер ніхто не дізнається. Хіба чекати, коли знову почнуть бити з-під землі. Ось тоді потрібно щось робити, і не чекати, поки влада зверне увагу на них.

"На пляжі відпочиває багато людей, серед яких як діти, так і дорослі. А ось поплавати можна хіба що ходячи ногами по дну.

Річка обміліла, на це впливають і погодні умови. Але вона й заросла, і стала вужчою. Ще кілька років, і зникне, як зникла Риловиця, на березі якої любили відпочивати місцеві мешканці. Насправді, якщо вдуматись, це – жахливо. Бо ми нічого не залишаємо своїм нащадкам. Місто поступово перетворюється на депресійне", – пише видання.

Нагадаємо, річка Луга почала перетворюватися на болото ще кілька років тому. Тоді володимирчани, розуміючи що від влади вже нічого не дочекаються, кинулися рятувати водойму самотужки. До слова, майже трм роки тому берег річки Луги впорядкували мешканці вулиці Володимира Мономаха. Там теж насипали та розчистили берег, облаштували лавочки та місточок для відпочивальників. На все це міська влада не виділила ані копійки, - люди за власні кошти купували необхідні матеріали, пісок, оплачували роботу спеціальної техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Таки Да Показати IP 6 Серпня 2018 11:31
Бариги при владі,і цим сказано все!
Такі ні до Таки Да Показати IP 6 Серпня 2018 12:12
А до чого тут бариги? Де власне люди, мешканці сіл і міст де протікає Луга ? І хто засипав джерела? Ті ж самі люди ! Вам хто порядок на місцях має навести, Порошенко, Аваков, Яценюк ? Чи може самим щось пора зробити! А то ліс вирізають, - селяни мовчать, незаконні полювання, - селяни мовчать, незаконні карьєри по видобутку піску, - мешканці округи мовчать, копачі перевертають договорИ дригом полісся, - полішуки мовчать ... А потім руки ноги роставили, телячі очі зробили, - І В НАС ЕКОЛОГІЧНЕ ЛИХО ... А ДЕ ВИ БУЛИ ДО ЦЬОГО !??
рибак Показати IP 6 Серпня 2018 12:45
Вода в Стиру смердить каналізацією ,на десятки кілометрів, нижче Ліплянських очисних і нікому немає діла.
Просто Показати IP 7 Серпня 2018 17:52
Всім наср№ти на екологію!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus