USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Не ЦНАПом єдиним. Де на Волині оформляють закордонні паспорти

19 Травня 2017 18:43
Поки центри надання адміністративних послуг налагоджують канали зв’язку, якими вони користувалися для оформлення закордонних паспортів, волиняни можуть звертатися у відділення міграційної служби.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив перший заступник начальника управління Державної міграційної служби у Волинській області Олександр Пахолюк.

Обладнання є в кожному підрозділі

Як раніше повідомлялося, 6 квітня по обіді роботу з оформлення та видачі закордонних паспортів державним підприємством «Документ» було припинено у зв’язку з тим, що Служба безпеки України проводила слідчі дії. 6 квітня о 16 годині зник зв’язок з сервісом і у луцькому ЦНАПі. Зв’язку немає і досі, тож в ЦНАПі документів не приймають.

Олександр Пахолюк пояснює: на Волині діють 18 територіальних підрозділів управління. З лютого цього року в цих підрозділах у кожному райцентрі є обладнання для виготовлення ID-карток і закордонних паспортів.

«Волиняни звертаються до відповідного територіального підрозділу міграційної служби і отримують там цю послугу. Їм уже немає необхідності їхати в Луцьк, Володимир-Волинський, Ковель чи Нововолинськ, щоб оформити паспорт», - пояснює він.
Крім того, запевняє посадовець, закордонний паспорт видається особам незалежно від місця реєстрації.

«Зараз не важливо, що ви мешканець Ківерець, а хочете оформити паспорт в Луцьку. Ми стараємось не відмовляти людям, але рекомендуємо звертатися до свого територіального підрозділу. Адже якщо в Луцький міськвідділ прибуде багато людей з інших районів, то працівники не зможуть надати послуг лучанам», - зазначає Олександр Пахолюк.

Яка ситуація в Луцьку

З його слів, підрозділ по обслуговуванню громадян в обласному центрі - це Луцький міськвідділ. ЦНАП, як і відділення ДП «Документ», відключені від роботи з державним демографічним реєстром у зв’язку з проблемами захищеного каналу зв’язку.

«Ці проблеми, наскільки мені відомо, виникли між ЦНАПом та тими підприємствами, які надавали їм послуги. Державна міграційна служба не має до цього відношення. Зараз ЦНАП вирішує проблему, щоб налагодити канали зв’язку. Але ЦНАП здійснював лише прийом документів громадян. Також це робив і Луцький міськвідділ. Принцип роботи ЦНАПу, як і паспортних сервісів ДП «Документ», побудований наступним чином: вони здійснюють лише прийом документів, потім звертаються до Луцького міськвідділу, де фахівці опрацьовують їх, перевіряють правильність заповнення, повноту наданих даних, повноту документів, перевіряють за відомостями єдиного державного демографічного реєстру і іншими підсистемами, дають дозвіл на друк. Доставляли ці документи також у Луцький міськвідділ, який передавав ЦНАПу і паспортному сервісу для видачі громадянам. Це було здійснення для відмежування і зменшення корупційних ризиків серед працівників міграційної служби. Фактично, це посередник між громадянами і держслужбовцем», - пояснює посадовець.

Зокрема, Луцький міськвідділ розташований за адресою Кравчука, 12. Але свого часу, коли відкривався Луцький ЦНАП, працівники, які займалися саме оформленням паспортів, переїхали в ЦНАП у 16 кабінет. Після того, як Центр надання адміністративних послуг закупив обладнання, працівників збиралися перевести в офіс на Кравчука, але у зв’язку з проблемами, які виникли в центрі, працівники міграційної служби там залишилися. Вони видають документи, які приймали у ЦНАПі і у філії ДП «Документ». А також приймають документи. Щоправда, зазначає він, працівники міграційної служби не можуть прийняти стільки людей, як це робили у ЦНАПі.

Черги таки є

Олександр Пахолюк погоджується: черги з оформленням паспортів у міграційній службі є, але особливих проблем, переконує, немає.

«Як на мене, проблем з оформленням документів немає. Усі територіальні підрозділи працюють в штатному режимі. Звичайно, збільшилася кількість людей, які хочуть оформити закордонний паспорт. Тому хотілося б звернутися до волинян, щоб вони подумали, чи дійсно у них є сьогоденна потреба, чи можна зачекати місяць-два. Задумається одна-дві людини і будуть меншими черги. Так, у зв’язку з ажіотажем нашим працівникам доводиться працювати на межі фізичних можливостей, але справляємося. Приміром на цьому тижні в один робочий день двоє працівників прийняли 230 громадян. Є черги, але ніхто не змушує приходити о 6 ранку. Будете ви першим чи десятим, все одно здасте на паспорт. Як на мене, то паніка - серед людей. Ми стараємося прийняти максимальну кількість людей», - повідомив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Микола Показати IP 20 Травня 2017 08:41
Корупція перемогла, якщо цнап відсторонили?
Анонім Показати IP 20 Травня 2017 22:23
Ага, ходив в центрі в міграційну службу 3 дні, а документів так і не прийняли на виготовлення закордонного біометричного паспорта. Багато людей! Обслуговують реально тільки до 20 людей в день. Корупціонери. Європа двері відчиняє, а свої мудакі їх закривають, бо не можуть нормально організувати роботу.
читач Показати IP 20 Травня 2017 22:28
Адреса Луцького районного сектора міграційної служби вказана неправильно. Тепер він знаходиться по вул. Володимирській,76. Клеркам ліньки внести правильну інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus