USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Щебінь на бурштин: у прокуратурі на Волині міняли каміння. Відео

15 Червня 2018 17:00
Волинянин хотів повернути вилучений бурштин, замінивши його дешевшим камінням. А здійснити обмін він планував у Камінь-Каширському відділі Маневицької місцевої прокуратури. Повторити його експеримент спробували і журналісти ТРК «Аверс».

Як виявилось, для цього необхідно лише каміння тієї ж ваги, що й маса бажаної партії бурштину, швейна машинка, вага, канцелярський ніж та гроші.

Деталі цієї історії - у сюжеті.

Так, минулого року у ковельчанина вилучили понад 30 кілограмів «сонячного каміння», яке він зберігав вдома та планував продати іноземцям. Але спробі збагатитися завадили поліцейські.

«Продовження цієї історії не менш інтригуюче. У матеріалах провадження зазначено, що поліцейські того ж дня вступили в перемовини з горе-бізнесменом щодо повернення бурштину «власнику». Для подальшого спілкування ковельчанина запросили до Луцька.

Після переговорів дійшли до спільного рішення - повернути бурштин можна шляхом підміни його дешевшим камінням. Як пункт обміну обрали Камінь-Каширський відділ Маневицької місцевої прокуратури», - йдеться у сюжеті.

Чоловікові наказали принести з собою камінь на заміну, канцелярський ніж, вагу, швейну машинку та 3 тисячі 800 доларів США.

У кабінеті прокурора на горе-власника вже чекав вилучений бурштин. Запломбований мішок розрізали, висипали бурштин, а назад засипали інше каміння. На цьому везіння припинилося. Спочатку поламалася швейна машинка, і мішок не змогли зашити, а потім виявилося, що ковельчанин не приніс гроші. Прокурор відправив чоловіка за обумовленою сумою. Коли ж той провернувся у кабінет та почав розраховуватися, забігли працівники Управління захисту економіки у Волинській області і провели затримання.

У фіналі ковельчанин опинився на лаві підсудних. Тепер вже за те, що дав неправомірну вигоду, а прокурор у справі проходить як свідок. Мовляв, таким чином він хотів вивести на «чисту воду» хабародавця.

Чи вдасться поміняти бурштин на каміння, вирішили, своєю чергою, спробувати і журналісти ТРК «Аверс».

Як це відбувалося, дивіться у відео:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrew Показати IP 15 Червня 2018 20:12
Так завжди міняли і міняють! Мусара на зарплату не живуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus