USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Озеленення ЖК «Caramel Residence»: як забудовник ЛДБК ретельно підходить до реалізації проєкту*

31 Березня 2020 09:59
Озеленення, здавалось би, нескладна справа: висадив собі саджанці та й по всьому. Час від часу поливай собі та споглядай, як рослини підростають. Але насправді не все так просто, зокрема, коли це стосується міських територій, а особливо – прибудинкових територій житлових комплексів, догляд за якими лягає на плечі власників, в особі ОСББ. І тут варто враховувати, що це не тільки фінансові витрати, а й необхідний ретельний догляд: своєчасний полив та облагородження рослин, що потребує спеціальних знань.

Дерева та кущі, квіти біля оселі – це і гарно, і корисно для здоров’я, особливо у місті, де часто бракує свіжого повітря. Проте не всі рослини тут приживаються, та й не кожне дерево чи кущ підходять для урбаністичного середовища. Саме тому забудовник ЛДБК комплексно підійшов до питання озеленення ЖК «Caramel Residence».

«Ми розуміли, що, не маючи спеціальних знань та досвіду в озелененні, необхідно звернутись до спеціалістів у цій галузі, адже серед такого різноманіття у виборі рослин можна просто розгубитись. Чого вартують одні назви!» - коментує керівник відділу маркетингу Ірина Кушпель.

«Засадити територію ЖК туями та засіяти газон - найпростіше і найлегше потім для догляду майбутнім власникам. Але для того, щоб така територія набула гарного вигляду, треба чекати, мабуть, мінімум років 5, щоб туї підросли та сформувались у дорослу рослину із правильними формами. А оскільки для нашого проєкту ЖК «Caramel Residence» обрані такі яскраві кольори, хотілось, щоб і зони озеленення були різнобарвні, яскраві, квітучі. Щоб у будь-яку пору року радували око, і водночас не потребували особливого догляду та великих витрат з боку ОСББ.
«Відверто сказати, ми передивились чи не усі пропозиції розсадників Волині щодо озеленення та підбору рослин для нашого ЖК. Але зупинилась саме на розсаднику Данько, що знаходиться у селі Жабка Луцького району. Власник розсадника Геннадій Данько, як справжній професіонал, зрозумів наші критерії підбору і відповідно зміг проконсультувати, запропонувати та підібрати необхідну кількість та види рослин, які вже прикрашають територію ЖК і незабаром стануть справжньою окрасою всього мікрорайону», - розповідає Ірина Кушпель.

Територія самого розсадника досить велика, тут підростають саджанці, які потім роз’їжджаються чи не всією Україною. А це - близько 100 видів декоративних рослин. Купують їх як для приватних осель, так і для облаштування територій садочків і шкіл, висаджують біля кафе та магазинів, а також на прибудинкових територіях багатоповерхівок.
Які саме рослини варто обрати для міста – ціла наука, ділиться досвідом Геннадій Данько. Він розповідає: не кожна рослина приживеться в місті. І річ не тільки в природних умовах чи кліматичних поясах. Міські умови диктують своє. По-перше, в містах висока загазованість повітря через великі потоки автомобілів. Бруду в повітря додає і пил, який утворюється під час стирання гальмівних колодок. Додайте до цього часточки асфальту, викиди з промислових об’єктів. І отримуємо суміш такого повітря, в якому рослинам важко виживати.
Крім того, в містах взимку дороги часто посипають соляними сумішами, згодом ця сіль проникає у ґрунт, що теж негативно впливає на саджанці. У місті рослинам часто не вистачає води, мало поливу, їх висаджують у вітряних місцях. Але, разом з тим, зелені насадження – це найкращий варіант облаштування прибудинкових територій багатоповерхівок.

Сьогодні, зазначає Геннадій Данько, в містах мало де облаштовують газони, хоч засіяти траву здається дешевше, ніж висадити десятки саджанців. Проте за газоном потрібен постійний догляд: його треба вчасно і в достатній кількості поливати, не один раз на рік стригти. Тому утримувати в гарному вигляді газони виходить в результаті значно дорожче, ніж висадити масив саджанців. Якщо ж правильно підібрати рослини, то особливого догляду вони не потребуватимуть, їх лише треба буде час від часу удобрювати, поливати в особливо посушливі періоди та двічі на рік підстригати.

Не варто в місті висаджувати і фруктові дерева. Так, їх саджанці можуть обійтися дешевше. Та фруктові дерева нищать шкідники. Щоб цього не відбувалось, їх треба регулярно оприскувати, а це, до слова, в містах заборонено робити, аби не нашкодити здоров’ю людей. Та й користі мешканцям насправді від таких дерев мало, навіть якщо вони плодоносять, адже плоди будуть «багатими» на важкі метали і вживати їх у їжу не можна.

Тому, засаджуючи прибудинкову територію, потрібно на всі ці умови зважати. Але це не означає, що вибір рослин для міського ландшафту обмежений.

У місті чудово приживуться такі дерева, як клен польовий, груша «Chanticleer», колоновидні сорти дуба звичайного, клен татарський, червонолисті сорти клена звичайного, слива вишнева «Nigra», вишня «Umbraculifera», робінія «Umbraculifera» та інші. З листяних кущів підійдуть кизильник шведський, сніжноягідник Шено, стефанандра, спірея сіра «Grefsheim», спірея Біллярда, дейція, барбариси, лігуструм і інші. А ось серед хвойних порід для міста оптимальними будуть ялівець козацький, сосна гірська і деякі сорти тисів. Є й декоративні трави, які чудово себе почуватимуть в такому середовищі: пенісетум лисохвостий, куничник гостроквітковий, деякі сорти міскантусів, костриця сиза, очеретянка звичайна і інші.

«Мені приємно, що забудовник обрав саме наш розсадник для озелення прибудинкової території та з радістю плануємо продовжувати плідну співпрацю, оскільки комплекс в процесі зростання», - каже Геннадій.

Всі саджанці, які були висаджені на ЖК «Caramel Residence» від Будівельної компанії ЛДБК, наразі невеликі кущики, але вже за рік-два вони підростуть і милуватимуть око мешканців.

На території сьогодні красуються спірея японська «Golden Princess», горобинник горобинолистий «Sem», два види пухироплідника калинолистого «Diabolo» та «Luteus», бузок Майєра «Palibin», вейгела «Bristol ruby». Це декоративні карликові сорти, за якими нескладно доглядати, які швидко ростуть і є невибагливими.
Підбирали і висаджували із врахуванням затінку та сонячного світла, які вони отримуватимуть на території. Розмістили саджанці так, щоб вони не заважали один одному, коли ростимуть: в центрі - вищі сорти, навкруг нижчі. Частина цих рослин цвістиме, причому підібрані вони так, щоб двір був заквітчаний від весни до осені: у травні зацвітатиме бузок, у червні – вейгела, пухироплідник, спірея японська, в серпні вдруге зацвітатиме вейгела, а в другій половині літа цвітом радуватиме горобинник.
Такий ландшафтний дизайн – своєрідний подарунок та турбота про мешканців комплексу. Адже Будівельна компанія ЛДБК реалізовує проєкт комплексної забудови. Тож клієнти, які купують в цього забудовника квартири, отримують і облагороджену територію з дитячими майданчиками, облаштованою прибудинковою територією, вуличними тренажерами, освітленням і зонами відпочинку. Крім того, що забудовник подбав про озеленення, ЖК «Caramel Residence» розташований біля великого міського парку, де зручно відпочивати з родиною, гуляти та займатися спортом.

За більш детальною інформацією щодо квартир у комплексі звертайтесь у відділ продажу:

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus