USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція неправомірно підтверджувала підписи за «відкликантів»

19 Серпня 2017 12:39
Голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев придумав самочинну форму перевірки підписів та залучив до цього правоохоронців. Втім, як вияснилося, поліця не мала на це повноважень.

Нагадаємо, аби в законний спосіб перевірити підписи, член комісії Юлія Кубай запропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи й звернутися до правоохоронців, аби це здійснили вони. Пропозицію внесли в порядок денний засідання Луцької виборчої комісії 4-го серпня, і більшість це підтримала, проте голосування зірвав голова комісії, який не виніс питання на голосування для затвердження й оголосив перерву. Наступного засідання вкотре члени комісії хотіли ухвалити метод перевірки підписів та перейти до роботи, втім, Будцев знову саботував роботу.

Тим часом, голова комісії самочинно придумав форму і став своїм методом завіряти підписи без ухваленого рішення комісії. Таким чином він «перевірив» 420 підписів, на що склав відповідні акти.

Втім, як вияснилося у відповідь на адвокатський запит Святослава Туза, який представляє інтереси депутатів, яких «Континіум» хоче відкликати, що поліція долучилася до цього процесу неправомірно.

У листі від Луцького ВП ГУНП у Волинській області кажуть, що завіряли акти «перевірки» підписів згідно Конституції України, ЗУ « Про статус депутатів місцевих рад» та прикінцевих положень ЗУ «Про місцеві вибори».

Втім, там у жодній статті не вказано, що поліція має на це повноваження.
А залучили до цього близько тридцяти правоохоронців.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Більше того, ініціатори відкликати депутатів міської ради називають занижену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ.

Під час одного з засідань стало відомо, що члени ініціативної групи за відкликання депутатів, отримують за це зарплату.

Сьогодні ж, 19-го серпня, триває заключне засідання, на якому мають затвердити остаточний протокол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 19 Серпня 2017 12:47
Нехай поліція опитає підписантів і якщо вони визнають свої підписи, то яка може бути експертиза... А ні, то на це є стаття 366 Кримінального Кодексу України.
777 Показати IP 19 Серпня 2017 12:52
Люба заява, звернення, повідомлення чи інша подія,що надійшла до поліції реєструється в ЖЄО і проводиться перевірка. Що тут не правомірного
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2017 13:55
Пусти свиню під стіл - а вона і ратиці на стіл. Тепер спробуй відірви тих дипутів від кормушки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus