USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Про методи вибивання інформації – в деталях. Розповідь лучанина після тортур в СБУ

19 Серпня 2017 13:41
Передавити гортань, вдарити головою об стіну, нанести кілька ударів в голову і тулуб, ледь притомного облити водою, щоб прийшов до тями і повторювати цей же сценарій до безкінечності.

Такими методами не гребують волинські СБУ-шники у роботі із вибивання інформації, - розповідають люди, які поспілкувалися із силовиками в кабінетах управління. Як відомо, нещодавно у Луцьку місцевого мешканця Романа Демидюка так допитали працівники СБУ, що чоловік потрапив до лікарні. Про застосування тортур у 21 столітті — далі у сюжеті ТРК Аверс.



Підозрюваного у контрабанді спецзасобів негласного отримання інформації 28-річного Романа Демидюка затримали 8 серпня працівники управління Служби безпеки України. Вже за кілька годин після розмови зі слідчими та представниками СБУ чоловіка доставили до лікарні із численними забоями, гематомами і підозрою на струс мозку. Впродовж останніх судових засідань адвокат Романа Демидюка заявляв про застосування недозволених прийомів для отримання інформації, якою його підзахисний не володіє. Суду були представленні і висновки медиків, які підтверджують факт нанесення тілесних ушкоджень його підзахисному.

Нагадаємо, Роману Демидюку, затримання якого пов’язують із «липовою» справою голови постійної поліцейської комісії Волині й керівника ГО «Варта порядку» Олександра Тиводара, було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання терміном на два місяці.18 серпня апеляційний суд не задовольнив апеляційні скарги прокурора та сторони захисту у справі лучанина Романа Демидюка та залишив обрану йому міру запобіжного заходу без змін.

Після засідання в обласному апеляційному суді 18 серпня Роман Демидюк розповів журналістам в деталях про методи вибивання зізнань працівниками Служби безпеки.

«Пред'являли мені різні записки, щоб я дав свідчення проти Тиводара, я відмовлявся, за це мене били, поливали водою, коли я впав під стіл мене дістали перетиснули глотку, мені тепер важко говорити, я кілька разів втрачав свідомість, потім зайшла ще одна особа, він мене виняв з під столу, кілька разів мене вдарив по обличчю і спитав чи пам'ятаю я його, я сказав що ні, тоді він назвався Самчуком і сказав «я цілий полковник, а ти мене зайчиком називав», після цих слів він вдарив мене ногою по обличчю», - розповів Роман.

Наразі Роман Демидюк перебуває на стаціонарному лікуванні в обласній лікарні. Як повідомив адвокат підозрюваного Назарій Щербяк, за фактом заподіяння його підзахисному тілесних ушкоджень 10 серпня відкрито кримінальне провадження.

«Було відкрито провадження за статтею 365 про перевищення обовязків працівниками УСБУ, нас допитали як свідків, ми пройшли експертизу, у якій вказаний весь перелік тілесних ушкоджень, сьогодні я про це говорив на суді, 11 числа ми в залі суду викликали швидку, щоб унеможливити твердження СБУ, що мій підзахисний отримав ушкодження поза приміщенням СБУ», - розповів адвокат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 19 Серпня 2017 15:07
Можливо це 95 квартал куражиться.
Співчуваючий Показати IP 19 Серпня 2017 17:14
Бідняжка так "жалко" що смішно. мабуть мало насипали...
скептик до Співчуваючий Показати IP 19 Серпня 2017 20:19
кому смішно, приду"ок ?
123 до скептик Показати IP 20 Серпня 2017 20:21
Аверс доказав, що журналістика це не свобода слова, а на сам перед гроші...
скептик Показати IP 19 Серпня 2017 20:21
ту енкведистсько-кгбістську наволоч пора знову в ліс возити
Патрон Показати IP 20 Серпня 2017 08:33
Щось "значних" тілесних ушкоджень на відео не видно))))) якби ногою ніс "розквасили" він би тиждень опухлий був і синяки під очима були б!!!)
Я Показати IP 20 Серпня 2017 11:29
Цікаво, цей Роман ще таксує?
007 Показати IP 20 Серпня 2017 13:48
Найкращий захист - це наступ. Але наступ потрібно добре готувати, бо якщо буде доведено неправдивість заяви з приводу катування, то можна отримати 383 або 384 статтю Кримінального Кодексу України.
777 Показати IP 20 Серпня 2017 21:44
20 століття фокс і коламбія пікчерс тихенько курять в куточку. Зразу на оскар. Щось дуже скоро гіматоми поділись, не так багато часу пройшло. А в рентген кабінеті їх взагалі не видно ні на носі після удару ногою "Зайчика", ні на шиї за яку піднімали.
скептик до 777 Показати IP 22 Серпня 2017 20:18
тобі розказати, як задушити, щоб слідів не було ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus