USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проблемна підлога у 80% випадків: укладання ламінату, spc або вінілу без порогів*

13 Вересня 2021 13:58
Сьогодні дизайнери та виконроби одноголосно радять укладати без поріжків ламінат, spc, вінілова плитка, які не приклеюються до підлоги. Мовляв, це негарно, і поріжки дуже великі, і зараз всі так укладають – ніяких проблем немає тощо.

Укладання без порогів (розривів) однією площиною – це сучасний тренд монтажу підлогових покриттів, при якому не роблять розриви у зонах дверних прорізів – куди потім ставиться невеликий поріжок. Саме цей тренд і зробив таку кількість проблем, бо «за технологією» поріжки треба ставити в кожній кімнаті.
Звичайно ж, це не може не тішити людей, які займаються монтажем підлогових покриттів професійно, адже кількість звернень щодо ремонту після укладання без порогів збільшилася мінімум разів у 10.

Чому ж така кількість проблем з укладанням підлогових покриттів без порогів звичайними будівельниками:

1. «За технологією» укладання ламінату площа має бути не більше 40 кв м та не більше 10 м одним шматком в довжину. І коли ви вирішуєте укладати його на площу понад 40 кв м, то маєте розуміти – що він буде розширюватися при зміні температури значно більше, ніж при допустимій площі. Якщо на дев’яти метрах в довжину ламінат на підлозі може розширюватися до 7-9 мм, в залежності від температури, то на довжині 14-15 м він може розширюватися до 15 мм. При вищій температурі розширення відповідно більше.

2. Проблема встановлення важких меблів на ламінат, SPC або замкову вінілову плитку. Плаваючий спосіб укладання – тобто той, при якому підлогове покриття не приклеюється до стяжки, вимагає відсутності фіксації до підлоги, в тому числі і притискання важкими предметами. Коли ви встановлюєте величезні шафи-купе на нього або вініл – ви фіксуйте підлогу і він вже не може дихати так, як би дихав без цієї шафи – тобто напруга розширення підлогового покриття йде вже в іншу частину. Така ж історія і з кухнями, які також ставлять на ламінат – укладання потрібно виробляти до ніжок кухні.

3. Проблема відсутності хороших порогів для монтажу підлоги. Це дуже важлива проблема, тому що саме ці поріжки і не подобаються людям – порогові планки, які продають у великих мережах, вимагають установки на клей краю ламінату або самого цього поріжка, порушуючи технологію укладання і фіксуючи покриття. Правильні поріжки повинні монтуватися виключно до стяжки, незалежно від типу покриття, який повинен вільно «гуляти».

Які типові проблеми виникають при укладанні ламінату або вінілу без порогів (розривів) непрофесіоналами:

1. Порушення мінімальних зазорів по всьому периметру укладання – менше 7 мм, а на площі більше 50-70 м ці зазори повинні становити не менше – 10 мм.

2. Установка дуже вузьких плінтусів (до 12мм глибиною), які не дозволять зробити допустимі зазори між покриттям і стіною, і взимку можуть не перекрити зазори, які з’являються при звуженні підлогового покриття.

3. Незнання того, як встановлювати підлогове покриття – до ніжок кухні і шаф купе.

4. Установка стикувальних порогів з іншими покриттями для підлоги на клей і фіксація (проклеювання краю) покриття.

Що повинен знати майстер, який планує укладати ламінат або spc/вінілову плитку замкову:

– як правильно розподілити навантаження, якщо укладається однією площиною без порогів ;

– як встановлювати підлогове покриття під кухнями і шафами ;

– як укладати на зонах дверей, де найчастіше відбуваються розриви або роздутості;

– які поріжки не можна використовувати, щоб не зафіксувати;

– які замкові з’єднання на торцях найбільше вразливі до укладання без порогів.

У мережі магазинів Брендпол фіхівці із задоволенням проконсультують вас та розкажуть про всі нюанси з покриттям для підлоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP 15 Вересня 2021 15:30
Це мені знайомо. Теж один "спеціаліст" так поклав ламінат, що кожної осені, коли дощі і вологість збільшується, ламінат здувається і посеред кімнати стоїть горбом.
Вячеслав до ABC Показати IP 19 Вересня 2021 10:50
Так нажаль таку проблему можно виправити тільки знявши плінтуси у підрізавши там де вперлося у стіну - реноватором. Ще може у вас є пролема що кухня прижала ламінат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus