USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Продавши» волинських журналістів, придбали обладнання для реабілітації АТОвців

24 Липня 2017 13:24
У результаті благодійного заходу «Медіа-кава» вдалось зібрати понад 29 тисяч гривень. Додавши до цієї суми інші волонтерські кошти, Волинському обласному госпіталю для ветеранів війни придбали обладнання для реабілітації, вкрай необхідне для медичного закладу.

Обладнання, разом з солодкими гостинцями для бійців, передали медзакладу сьогодні, 24 липня.

Один із ідейних натхненників та організаторів «Медіа-кави» волинський журналіст та відомий волонтер Мирослав Ватащук зауважив, що цьогорічне дійство – це своєрідний аналог минулорічної «Кави з волонтером». За кавування з представниками волинської медіаспільноти будь-хто з бажаючих пропонував певну суму коштів. Перемагав той, хто запропонує найвищу суму.

Таким чином вдалось назбирати більше 29 тисяч гривень. Разом з іншими волонтерськими коштами, які збирали у скриньки на сесіях Луцької міської та Волинської обласної рад, вийшла сума у понад 34 тисячі гривень.
Головний лікар Тетяна Масікова каже, що медзакладу запропонували самим обрати обладнання, яке вони хотіли б отримати на цю суму. В результаті вирішили закупити тренажери для реабілітації бійців. Зокрема, це спеціальні реабілітаційні сходи, тренажери для рук та ніг тощо.

«Обрали вітчизняного виробника, його ціна – найдешевша. До того у нас було обладнання ще 1983 року, яке застаріло морально та зносилося», – пояснює пані Тетяна.

Особливістю нових тренажерів є те, що вони – багатофункціональні. Приміром, один і той же тренажер можна використовувати в різних положеннях, зокрема і для тих, хто не може пересуватись самотужки. Наразі на лікуванні та реабілітації у медзакладі перебуває близько 50 учасників АТО, проте використовувати нове приладдя зможуть не лише вони, а й усі хворі, які цього потребують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus