USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Прокуратура з’ясовує, хто фінансує відкликання депутатів Луцькради

14 Серпня 2017 14:49
Хто фінансує збір підписів за відкликання депутатів міськради, з’ясовують у рамках кримінального провадження.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини адвокат депутатів міськради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука Святослав Туз, наразі прокуратура проводить розслідування у рамках зведеного кримінального провадження за заявами п’яти депутатів міськради.

Кримінальне провадження відкрите за фактом перешкоджання діяльності депутатів, вже допитали заявників як свідків та надали їм статус потерпілих від кримінального правопорушення.

Заявники ініціювали клопотання про проведення допиту членів ініціативної групи, тобто, організаторів зборів за відкликання депутатів за народною ініціативою, для того, щоб з’ясувати коло питань, пов’язаних з фінансуванням процедури відкликання.

Так, хочуть з’ясувати, за чий кошт орендували приміщення, купували намети та роздаткові матеріали, які роздавали у цих наметах, хто оплачував працю волонтерів, які працювали у наметах, а потім ходили квартирами та збирали підписи. Тобто, хочуть дізнатися, хто ініціював процедуру відкликання депутатів міськради та встановити, чи має місце факт перешкоджання діяльності депутатам місцевої ради.

Нагадаємо, що за фінансування олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті.

Ініціатори відкликати депутатів міської ради називають заменшену цифру необхідних підписів. Також виборча комісія розглядає питання з порушенням закону та ховається від ЗМІ. Так, аби в законний спосіб перевірити підписи, член комісії Юлія Кубай запропонувала ухвалити процедуру почеркознавчої експертизи й звернутися до правоохоронців, аби це здійснили вони. Пропозицію внесли в порядок денний й більшість це підтримала, але голосування зірвав голова комісії, який не виніс питання на голосування для затвердження й оголосив перерву. Наступного засідання вкотре члени комісії хотіли ухвалити метод перевірки підписів та перейти до роботи, втім, Будцев знову саботував роботу, сказавши, що не зрозумів суті пропозиції й оголосив перерву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Иван Показати IP 14 Серпня 2017 15:02
Красть можно, но думать иначе - нельзя. Очень серьёзное криминальное расследование. Организаторов просим посадить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus