USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Псевдомінеру луцького «Порт Сіті» загрожує до 6 років тюрми

8 Грудня 2019 18:15
Луцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинене 37-річним мешканцем обласного центру Волині завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, інформує прокуратура Волині.

Увечері 7 грудня 2019 року чоловік зателефонував на лінію «102» та повідомив, що у торгово-розважальному центрі «Порт-Сіті» у Луцьку закладено вибухівку.

На місце відразу виїхала слідчо-оперативна група, спеціалісти вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Правоохоронці евакуювали сотні людей, ретельно оглянули будівлю та прилеглу до торгового центру територію. Вибухонебезпечних предметів і речовин не виявили.

Особу «мінера» встановили дуже швидко й затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Чоловікові повідомлено про підозру у неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 259 КК України).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Прокуратура Волині застерігає громадян від таких вчинків та попереджає про невідворотну відповідальність за них. Зауважимо, що за вчинення такого злочину Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
103 Показати IP 8 Грудня 2019 18:38
Дати по повній
Коля Показати IP 8 Грудня 2019 23:10
Але є людей збивають по пяні то нічого ? А тут слава богу нічого не сталось щоб за таке саджати. Ну Закони. Там де вбивають крадуть особливо бють і вбивають людей то треба було б довічно давати, тоді за замінування можна і 6 років то усім би урок!!!!
Психопланетарій, Лип Показати IP 9 Грудня 2019 14:34
Цей сміливець навпаки нагадав нам усім про Одесу. А також спрямував свій виклик насамперед Луцькій міській владі та державним органам, які забезпечують протидію диверсіям, протипожежний режим магазинів, організацій, підприємств та учбових закладів з метою запобігання виникнення диверсій та пожеж, що саме наша влада з цього приводу нічого не робить, потім будуть нігті кусати з ліктями, а вже буде пізно. Не дай бог дійсно буде якесь займання чи пожежа в "Порт-Сіті" і все кінець погорять безвинні люди, як вже люди не раз горіли в Одесі. Треба профілактувати, постійно проводити навчання та готовити людей до таких подій.
Бог =) до Психопланетарій, Лип Показати IP 9 Грудня 2019 20:00
Щоб нагадати він підняв 100 людей робочого складу: пожежних, лікарів, поліцію + кінологів вигнав з доми і собак =) А тепер уяви якщо вони були на зміні, то мали роботу тобто поки були в порті десь вони могли бути потрібні (2 бригади пожежних це дві пожежі, так само і бригади лікарів могли виїхати до когось додоми по виклику а не до порта, ну а поліція то поліція), а ті що вихідні викликали і їм заплаттять за виклик з наших кишень (податки всі платять). А також скільки людей вигнали з відпочинку і скільки витрат він задав бізнесам? (повернення грошей за фільми наприклад). А так коли Порт реально горів то тушив персонал і покищо спрацьовував на відмінно. Для профілактики є навчання вони проводяться у ранці коли мало відвідувачів і можна провірити спрацювання систем...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus