USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Садовий очікує свого відсторонення від посади

18 Березня 2017 09:19
Міський голова Львова очікує, що підозру йому вручать вже до 21 березня.

Львівська обласна прокуратура вже до 21 березня може висунути міському голові Львова та лідеру партії "Самопоміч" Андрію Садовому підозру, після чого його негайно відсторонять від посади в судовому порядку.

Таку думку висловив сам Андрій Садовий в інтерв'ю DT.UA.

Очільник Львова заявив, що завдання підготувати йому підозру надійшло до прокуратури області від вищих ешелонів влади.

"Обласна прокуратура працює в посиленому режимі. Робить усе можливе і неможливе, бо їм дуже важко щось пришити, особливо коли це шиється білими нитками. Поставлено задачу з високих кабінетів, тому вони найближчими днями висуватимуть підозру. І наступним кроком буде звернення до суду про моє відсторонення з посади", – заявив він, визнавши, що рішення суду буде прогнозованим, оскільки судова система України працює "чітко по вертикалі".

Садовий наголосив, що попередньо, оголосити йому про підозру повинні були після 21 березня, проте щось змінилося, і тепер зробити це планують зробити до 21 числа. За його словами, ініціатори цих процесів "відпрацьовують якийсь медійно-сценарний план".

Він також повідомив, що планує наймати адвокатів та захищати свої права у суді.

"За моїми даними, це (відсторонення) відбудеться найближчими днями. Виконувати обов'язки голови буде секретар Львівської міської ради — Анатолій Забарило, представник партії "Громадянська позиція", – заявив мер Львова, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

ПЕРШІ ОСОБИ КРАЇНИ ВІДМОВЛЯЮТЬ У ПІДТРИМЦІ САДОВОМУ

Нагадаємо, 15 березня президент України Петро Порошенко під час екстреного засідання РНБО заявив, що відповідальність за збитки, завдані Україні блокадою окупованих територій Донбасу, повинні понести парламентські партії "Самопоміч", лідером якої є Садовий, та "Батьківщина".

Так, він сказав: "Те, що дії наших блокадників влетять Україні в копієчку, це очевидно. В яку саме, покаже калькуляція. І ці рахунки ми виставимо не лише самопроголошеним республіканцям, але й "Самопомочі", "Батьківщині" та іншим зачинщикам та промоутерам блокади".

Того ж дня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що міському голові Львова Андрію Садовому можуть вручити підозру щодо недбалості зі смертельними випадками на Грибовицькому сміттєзвалищі, відсторонити від виконання обов'язків та навіть притягнути до кримінальної відповідальності.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в телефонній розмові з Садовим дав зрозуміти, що уряд допомагати йому не має наміру. Про це глава українського парламенту повідомив в своєму Facebook.

Гройсман зазначив, що «пан Андрій» повинен нарешті почати вирішувати проблему самостійно. "Як колишній мер, завжди намагаюся допомогти міським головам, які до мене звертаються. Я вже не раз втручався в цю ситуацію, готовий втрутитися ще раз. Але думаю, що в кінці кінців пан Андрій повинен почати сам вирішувати цю проблему, а не шукати знову , хто йому заважає ", - написав Гройсман.

Глава уряду встав на сторону і пояснив рішення керівництва сміттєвих полігонів відмовитися прийняти львівське сміття. Гройсман вважає, що первинні домовленості про прийняття львівського сміття керівництво полігонів знімає через зволікання і затягування процесу з боку Садового.


У той же час народний депутат України від партії «Самопоміч» Єгор Соболєв закликає львів'ян до активності і прояву громадянської позиції, повідомляють Відомості-Україна.

Соболєв вважає, що поки на противагу мерії не буде створено орган сил самозахисту, полігон облаштований не буде. «Львів'янам уже давно пора організувати сили самозахисту. Без них місту не дадуть ні побудувати сміттєпереробний завод, ні облаштувати полігон ні в якому місці», - заявив Соболєв.

Як відомо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що причиною пожежі став підпал. Однак, згідно з державною експертизою, займання сталося через недотримання технічних норм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
777 Показати IP 18 Березня 2017 09:41
А Петрусь не хоче зі своєї кишенькі-рошеньки заплатити українцям за втрачене житло (кримчанам і донбасцям), за загиблих рідних і друзів, за постійну брехню (АТО за години, безвіз, як горизонт), за зубожіння ? І позиція Борисовича - теж дивнувата - колапс міста, мовляв, це проблеми "Самопомочі". Якось Вовка неадекватно розділяє партійні і громадські негаразди
Гройсман Показати IP 18 Березня 2017 10:06
Беги, Лола, беги
Месник Показати IP 18 Березня 2017 10:56
Недотримання технічних умов і пожар.Оце висновок.Хоча чому тут дивуватись.
левко Показати IP 18 Березня 2017 11:03
А мер міста хто, громада кого обирала? А як вср...я то держава проблеми повинна вирішувати? То ж самий "продвинутий", "сучасний" мер, на президента або у вищі структури його пропихали... , а тут зі сміттям не зміг впоратись і своїм, ніхто ж спеціально не завозив, щоб підставити... То що то за господарник??? Ганьба!!!
дурко до левко Показати IP 18 Березня 2017 12:54
ото ще президентом не дай Боже-переплюнув би і янека і Порошенка! безтолоч рєдчайшая!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus