USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

СБУ перетворилася на Службу безчинства України. Думка

11 Серпня 2017 14:47
Залишивши свої початкові завдання, співробітники Служби безпеки України зосередилися на новому - що є сили тиснути на бізнес. Причому заради особистої вигоди, пише у свіжому номері журнал «Новое время».

Представники кількох десятків компаній, з якими під час підготовки статті поспілкувалося видання, заявили про те, що постраждали від дій держоргану. За їхніми словами, останній, вибудовуючи особливі відносини з бізнесом, використовує повний спектр своїх професійних інструментів, у тому числі обшуки, кримінальні провадження і санкції. У результаті бізнесмени терплять мільйонні збитки, а сама СБУ з її великими повноваженнями перетворюється в банального рекетира і інструмент збагачення деяких її високопоставлених співробітників, стверджують керівники постраждалих компаній.

Глава Офісу бізнес-омбудсмена Альгірдас Шемета розповів, що за рік його офіс отримує від приватних компаній десятки скарг на СБУ, і останнім часом їхня кількість зростає.

Вітчизняна спецслужба залишається єдиним силовим відомством у країні, яке взагалі не торкнулися реформи, і яке гостро їх потребує.

У своїй статті видання наводить декілька випадків тиску СБУ на бізнес, зокрема - скандал з талонами на бензин, і набагато більш масштабну справу - зачистку ринку зрідженого газу в інтересах одіозного українського політика Віктора Медведчука.

За всіма випадками журнал намагався отримати роз'яснення відомства, але безуспішно.

Тим часом той факт, що СБУ явно виходить за межі своїх повноважень, визнають навіть міжнародні експерти і намагаються в цьому питанні протягнути Україні руку допомоги. Фердинанд Кьоніг, спікер консультативної місії Європейського союзу, стверджує, що вже існує план реформ в СБУ.

«Разом із НАТО ми розробили концепцію, щоб перетворити СБУ виключно в службу збору даних, які мають відношення до безпеки країни, і обмежити її повноваження на проведення досудових розслідувань», - говорить Кеніг. СБУ точно не повинна займатися переслідуванням бізнесу, підкреслює він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
124 Показати IP 11 Серпня 2017 16:13
Диктатура.
123 Показати IP 11 Серпня 2017 19:48
Все добре
ще не зовсім свідоми Показати IP 12 Серпня 2017 09:02
А в цей час російські агенти по Україні табунами ходять...
НОНА Показати IP 12 Серпня 2017 13:24
СБУ повинно ловити шпигунів, а не боротися з економічними злочинами. Для цього є Фіскальна служба, а підрозділ "Корупція" СБУ тупо косять бабло з бізнесменів на свій карман. Подивіться на яких авто вони їздять і все стане зрозуміло.
країна-руїна Показати IP 12 Серпня 2017 22:37
КУДИ НЕ ГЛЯНЬ - ОДНІ ПОКИДЬКИ! А МИ ДОСІ НЕ ТІЛЬКИ УТРИМУЄМО ЇХ ЗА КОШТИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ, А ЩЕ Й ДОЗВОЛЯЄМО СЕБЕ ОБКРАДАТИ ВІДКАТАМИ, ТАРИФАМИ, ХАБАРЯМИ...Розправи над бізнесом і простими людьми чинити....
Ростов Показати IP 14 Серпня 2017 11:58
СБУ - это элита Украины. Слава СБУ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus