USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ВолиньPost проводить маніпулятивне «соцопитування»

10 Червня 2017 15:40
Дві дівчини, називаючись представницями видання ВолиньPost, 10 червня на території Центрального ринку в Луцьку проводили «соціологічне опитування». Випадковими свідками дещо дивного опитування стали журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини.

Суть питання зводилася до того, що представниці видання хотіли дізнатися думку людей, чому Ігор Поліщук, який нині виконує повноваження Луцького міського голови та є секретарем ради, «відмовляється виконувати рішення суду». Йдеться про рішення Феміди щодо поновлення екс-секретаря Юлії Вусенко на посаді секретаря міськради. Одна із дівчат пояснила, що результати опитування будуть опубліковані на сторінках видання. Вона також зазначила, що проводила подібне опитування вже і раніше.

На питання про те, яку соціологічну організацію вона представляє, дівчина сказала, що представляє саме видання ВолиньPost, яке і надало їй опитувальний лист. Окрім того, що журналістського посвідчення вона не показала, на її одязі не було відповідного бейджика з назвою організації тощо.

Згідно з законом, соціологічні опитування мають право проводити соціологічні організації, керуючись певною методикою, вказуючи вибірку, похибку та інші параметри. Видання ж можуть проводити опитування думки людей, втім, вони не є репрезентативними та не мають статусу соціологічного опитування. Також видання можуть замовити соціологічне опитування, але знову ж таки – у соціологів. І, звісно, опитування, організовані ЗМІ, не мають наштовхувати опитуваних до певної відповіді, інакше - це не що інше, як маніпуляція.

Пояснюючи передісторію того, чому виникла тема «соцопитування», дівчина зазначила, що Юлія Вусенко, після смерті міського голови Миколи Романюка, почала виконувати його повноваження. Зазначимо, що це хибне твердження, оскільки на той момент, коли Вусенко була секретарем, повноваження покійного Миколи Романюка ще не припинила сесія міської ради, а отже вона не могла їх виконувати.

Далі дівчина стверджувала, що Вусенко «незаконно змістив з посади Ігор Поліщук», що також не є коректним, оскільки рішення щодо зміни секретаря приймає сесія міської ради, а не особисто Ігор Поліщук.


Як провадила дівчина далі, нині, коли суд постановив поновити Вусенко на посаді, Поліщук відмовляється виконувати рішення Феміди. Наголосимо, оскільки Луцький міськрайонний суд відмовив у задоволенні позовної вимоги екс-секретаря міськради Юлії Весенко та не скасував рішення міськради про обрання Ігоря Поліщука секретарем, Юлія Вусенко не має правових підстав виходити на роботу як секретар міськради.

Згідно із законом, виконувати рішення про поновлення на посаді Вусенко мала Луцька міська рада, яку саме виконувач обов’язків Луцького міського голови Ігор Поліщук позачергово скликав для виконання рішення суду. І 8 червня депутати Луцької міської ради виконали судову постанову, але більшістю голосів не підримали рішення про поновлення на посаді екс-чиновниці.

За дивним збігом обставин з рішення суду за ніч зникли цілі абзаци про те, що поновлення на посаді Юлії Вусенко є повноваження міськради. Феміда ж, своєю чергою, зниклі абзаци назвала технічною помилкою. Також відомо, що постава суду набирає сили, якщо не було подано апеляції, а така мала місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
КАРАСЬ Показати IP 10 Червня 2017 16:18
А що ви злякалися?? Де обличчя журналісток, де імена, де посвідчення??
Панько до КАРАСЬ Показати IP 10 Червня 2017 18:51
Ага. Прям таки вони зразу і кинулись називати тобі свої імена. Дур*чок
Лучанин Показати IP 10 Червня 2017 16:25
Гарно, браво, на біс.
Да Показати IP 10 Червня 2017 16:27
Волинь посту давно пора по носу надавать.
недоктор Показати IP 10 Червня 2017 17:24
Хто що зробив, хто перший почав, хто за що відповідає... Цікаво, а скільки зараз в середньому часу тримає в нас людська пам'ять? Добу, дві, три чи взагалі години? Питання, мабуть, риторичне.
Петро до недоктор Показати IP 10 Червня 2017 18:19
Чи існує в курей і "блондинок" пам'ять - людству невідомо, але що Волиньпост став джинсовим ресурсом самонемічі і "бє-пє-пє" на Волині, це однозначно. Під цією назвою діють зовсім інші люди/сковородки(?), не з тих які починали розкручувати часопис. Поставили таких "спеціалістів", що НЕ здатні добавити згенероване посилання на свій ресурс, зате справно "банять" людей не підтримуючих їх замовників, та з іншою позицією і поглядом на заказну "думку".
Василь Показати IP 10 Червня 2017 18:53
Волинь Пост немає статусу офіційного ЗМІ, Просто ПП "П*рдюк"
Яна до Василь Показати IP 10 Червня 2017 19:21
То ось що смердить так у Луцьку?
лучани Показати IP 10 Червня 2017 20:12
Вусенко з Пащенко ніяк не угамониться!Якийсь цирк чесно!Який вже надоїв до ручки та такий сором за місто наше,що жах! Романюк покійний,але такого секретаря призначив при житті,що нехай Господь милує з нею зустрітися....
корупція Показати IP 11 Червня 2017 07:06
волиньпост прикриває і вигороджує гіперкорупцію в ДПТНЗ ЛВПУ та освіті Волині! Ганьба такому і.в.!
бритва оккама Показати IP 11 Червня 2017 13:21
обожеб*ять
Анонім Показати IP 11 Червня 2017 17:57
волинь пост це самий заказний сайт, коментарі там постійно видаляють. пащенко це взагалі по***я політична,сидить в себе в ресторані з голоду пухне
Анонім Показати IP 12 Червня 2017 07:43
пащенко тільки пише за розумовського 10 статей який він хороший, і за головного лісника який він чесний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus