USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку вшанували тих, для кого війна – уже вдруге. Фоторепортаж

15 Лютого 2019 16:58
З нагоди 30 річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Луцьку відбулись урочистості. Зокрема, представники влади та громадськості спільно з воїнами-інтернаціоналістами району поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої небесної сотні» та до пам’ятних знаків на меморіальному комплексі «Вічна слава».

Також сьогодні, 15 лютого, відбулася урочиста хода. Так, ветерани Афганістану разом із небайдужими лучанами та владцями під звуки патріотичних маршів військового оркестру рухались за маршрутом: Театральний майдан – вулиця Винниченка – проспект Василя Мойсея. На чолі урочистої ходи, що стартувала з Театрального майдану, курсував бронетранспортер. Учасники ходи завершили захід спільним покладанням квітів до монументу загиблим воїнам-афганцям на території меморіального комплексу та до пам'ятника волинським Героям Небесної Сотні.

Після покладання квітів голова обласної спілки афганців Григорій Павлович оголосив урочистості до 30-ї річниці Дня виведення військ з Афганістану закритими. Завершили захід виконанням Державного Гімну України під залпи пострілів війскових.

Після цього усіх присутніх запросили до польової кухні, яку обладнали просто неба.

Довідково:

Виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА. Радянський Союз зобов'язався вивести свій контингент в дев'ятимісячний термін, тобто до 15 лютого наступного року.

За повідомленнями, в перші три місяці Афганістан покинули 50 183 військовослужбовців. Ще 50 100 осіб повернулися в СРСР у період з 15 серпня 1988 до 15 лютого 1989 року.

Операція з виведення військ постійно піддавалася атакам з боку моджахедів. За інформацією газети «Вашингтон пост», всього в цей період було вбито 523 радянських солдати.
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Чому Показати IP 15 Лютого 2019 20:02
Не втретэ вони ше й другу світову застали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus