USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь ділова: як вітчизняний ритейл пережив коронавірусний карантин*

17 Липня 2020 09:00
Цьогорічна пандемія коронавірусу нового типу стала серйозним випробуванням на міцність як для вітчизняного торговельного бізнесу, так і для мільйонів громадян країни. Навчитися підтримувати гідний рівень життя в умовах нової реальності мешканцям Волині допомагає найбільша торговельна мережа України «АТБ». Багаторічний лідер українського ритейлу забезпечує українців гарантовано якісними, свіжими та безпечними продуктами за найбільш доступними цінами. Сьогодні постійними клієнтами супермаркетів «АТБ» є майже чотири мільйони громадян у 24 областях країни, включаючи й Волинську. Ці цифри постійно зростають, оскільки компанія дотримується стратегії динамічного розвитку, розширює мережу, відкриває нові магазини, розвиває логістичну інфраструктуру.

З початку поточного року в Україні прийняв перших клієнтів 61 новий супермаркет «АТБ», у тому числі й у західному регіоні. П'ятнадцять магазинів відкрилися після капітальної реконструкції. Отже, мапа присутності найбільшої за багатьма показниками (асортиментом, чисельністю співробітників, кількістю магазинів, товарообігом тощо) торговельної мережі країни сьогодні включає 293 населених пункти. У містах, містечках і селищах всіх областей України працюють 1137 супермаркетів «АТБ».

Слід зазначити, що розширення цієї мережі відбувається на основі довгострокової стратегії, розробленої ще в 2017 році. Вона включає в себе не тільки збільшення товарообігу та торговельних площ, але й впровадження сучасних інноваційних технологій в галузі енергозбереження, будівництва й архітектури.

Для інноваційних супермаркетів «АТБ» розробили концепцію енергоефективності. Їх вирізняє високий рівень сервісу та комфорту. Вже приблизно третина торговельної мережі функціонує в оновленому форматі.

Корпорація «АТБ» продовжує працювати над розширенням власної логістичної інфраструктури, яку зараз вважають однією з найбільш розвинених в країні. У поточному році планують запуск ще двох мультитемпературних розподільних центрів європейського зразка у Львівській і Одеській областях. Отже, їхня загальна кількість становитиме 11, що дозволить продовжувати стрімко нарощувати обсяг товарообігу. А це означає, що ще більше громадян України отримають можливість купувати свіжі продукти за демократичними цінами.

За результатами першого півріччя 2020 року корпорація «АТБ» збільшила товарообіг на 19% (якщо порівнювати з аналогічним періодом 2019 року). Зараз цей показник становить 70,7 млрд грн (включаючи ПДВ та акцизи) проти 59,4 млрд грн у першому півріччі минулого року. Такі вражаючі темпи зростання товарообігу «АТБ» демонструє не вперше. У 2017 році цей показник становив 80,2 млрд грн, роком пізніше він виріс до 103,9 млрд грн, а в 2019 – до 126,8 млрд грн. Це десятки тисяч робочих місць і мільйони гривень у вигляді податків і зборів, які компанія спрямувала до бюджетів усіх рівнів, включаючи й міську скарбницю Луцька. Такі кошти йдуть на зарплати вчителям і медикам, на ремонт доріг, мостів, лікарень і розвиток інфраструктури Волині загалом.

Важливо, що компанія продовжує виконувати і свою головну місію – безперебійно постачає якісні продукти широким верствам населення.

Магазини «АТБ» раді запропонувати клієнту понад 3,5 тисячі найменувань продуктів харчування та товарів першої необхідності. Водночас цінова політика лідера вітчизняного ритейлу залишається незмінною вже більш як чверть сторіччя. Ціни в «АТБ» традиційно на 10–15% нижчі за середньоринкові.

«Ситуація з коронавірусом стала краш-тестом для операторів продовольчого ринку, у тому числі й для нас. Вважаю, що ми гідно пройшли це випробування. Для торговельної мережі «АТБ» ефективність, надійність, безпека є питаннями корпоративної стратегії. Сьогодні вони мають величезне значення ще й для продовольчої та епідеміологічної безпеки країни», – поділився голова Ради директорів, генеральний директор корпорації «АТБ» Борис Марков.

Нагадаємо, що навесні цього року почав працювати перший в Україні продуктовий інтернет-магазин «АТБ» повного циклу. В усіх містах, де є маркети цієї мережі, від приймання й обробки замовлення до його адресної доставки проходить менше однієї години. Для порівняння: це навіть менше часу, ніж зазвичай більшості з нас потрібно на похід до магазину.

Також для підвищення рівня безпеки власних клієнтів під час карантину (зараз відбувається адаптивний період) компанія запустила сервіс попереднього замовлення. Тепер немає необхідності витрачати час на підбір товарів у торговому залі та їхню оплату в магазині. Все можна зробити заздалегідь в режимі онлайн, а потім просто прийти до супермаркету і, витративши лише декілька хвилин, отримати зібраний спеціально для тебе пакет.

Остап Палій
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus