USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Волинський фаберже» встановив два світових рекорди

17 Квітня 2021 12:45
У Володимирі-Волинському зареєстрували одразу два світові рекорди – «Максимальна кількість отворів, просвердлених у шкаралупі гусячого яйця» і «Максимальна кількість отворів, просвердлених у шкаралупі курячого яйця».

Так, сьогодні, 17 квітня, відомий на всю країну майстер з Володимира-Волинського Анатолій Бойко, який має звання «Почесного громадянина міста» та Заслуженого майстра народної творчості України, зареєстрував ще одне досягнення: створив витвір мистецтва із звичайного курячого яйця, просвердливши в шкаралупі 33 436 отвори діаметром 0,15 міліметра.

До проведення церемонії запросили керівницю Національного реєстру рекордів України Лану Вєтрову.

«Вже не вперше я у цьому місті завдяки Анатолію. І від імені Національного реєстру рекордів України хочу оголосити нове світове досягнення. Уже 10 років ми працюємо з «Книгою рекордів Гіннеса», тому ретельно перевіряємо усі наші рекорди. Експертиза затвердила унікальність цього рекорду. Раніше у Боснії знайшли яйце, у якому майстер висвердлив 14 тисяч отворів. Але Анатолій Бойко встановив новий рекорд і претендує на світове визнання, бо у курячому яйці, яке сьогодні представлене, як рекорд світу, маємо 33 436 просвердлених отворів. Воно є єдиним і унікальним екземпляром у світі. Цілий тиждень відділ технічного забезпечення рекордів рахував ці отвори», – зазначила Лана Вєтрова.

Окрім цього, «волинський фаберже», як називають майстра, просвердлив 52 тисячі 745 дірок діаметром 0,2 міліметра на гусячому яйці, і цим самим встановив ще один світовий рекорд, який також зафіксували сьогодні.

«Важко уявити, яка клопітка праця стоїть за цими екземплярами», – зазначила Лана Вєтрова.

Анатолія Бойка нагородили сертифікатами, які свідчать про встановлений та зафіксований світовий рекорд.

«Я побив світові рекорди більш, ніж у два рази. І пані Лана з колегами другу експертизу провели безкоштовно, за що їм велике дякую», – сказав рекордсмен.
До слова, волинський майстер – тричі рекордсмен світу. У липні 2020 року він встановив світовий рекорд у номінації «Перша авторська колекція експонатів з яєчної шкаралупи, інкрустованої металом». «Волинський Фаберже» 10 років створює шедеври з пташиних яєць. Колишній військовий почав використовувати нову техніку – обробка металом. І ввійшов до Книги рекордів України, як власник найбільшої колекції експонатів з яєчної шкаралупи.

Вікторія СЕМЕНЮК
Фото із сторінки у Фейсбуці Володимир-Волинський. Офіційна сторінка міста та особистої сторінки Андрія Гнатюка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Vasia Показати IP 17 Квітня 2021 13:01
ЦІКАВО В НЬОГО КОНКУРЕНТИ Є?))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus