USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

За 300 тис. грн хабара – два роки умовно: судили директора Волинського облавтодору

10 Квітня 2019 11:10
Директор Волинського облавтодору, якого спіймали на отриманні хабара у розмірі 300 тисяч гривень, відбувся штрафом у 10 тисяч гривень та 2 роками умовного покарання.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Так, перебуваючи на посаді директора дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», обвинувачений вимагав в чоловіка «нагороду» в сумі 300 тисяч гривень за надання дозволу та погодження укладення договору оренди для розміщення кафе-бару з продажем товарів підакцизної групи будівлі і споруди охоронюваної стоянки автомобілів на автодорозі Київ-Ковель-Ягодин км 382+000, загальною площею 7693 кв. м., яка знаходиться у селі Оконськ Маневицького району. У подальшому кошти мали бути передані службовим особам Державного агентства автомобільних доріг України та ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»».

Обвинувачений, отримавши згоду на надання неправомірної вигоди в розмірі 300 тис. грн, які, як він запевнив, необхідно надати в якості неправомірної вигоди службовим особам Державного агентства автомобільних доріг України та ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»», надав усну вказівку працівникам виробничо-кошторисного відділу ДП «Волинський облавтодор» підготувати пакет документів необхідних для надання дозволу на передачу в оренду нерухомого майна та скерував відповідні документи до ПАТ «ДАК» «Автомобільні дороги України».

У подальшому до чоловіка, який хотів взяти в оренду нерухоме майно, зателефонувала представник ДП «Волинський облавтодор» ВАТ «ДАК» «Автомобільні дороги України» та повідомила про необхідність прибути для укладання договору оренди нерухомого майна. Згодом директор облавтодору підписав договір оренди нерухомого майна про надання у строкове платне користування: будівлі і споруди охоронюваної стоянки автомобілів

12 вересня 2018 року обвинувачений, перебуваючи на території автомобільної стоянки поблизу гіпермаркету «Там-Там» отримав від чоловіка грошові кошти в сумі 300000 грн. За переконанням чоловіка, кошти призначались для надання у якості неправомірної вигоди службовим особам Державного агентства автомобільних доріг України та ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»» за надання дозволу та погодження укладення договору оренди нерухомого майна. Хоча насправді директор облавтодору наміру передавати зазначені грошові кошти нікому не мав, а лише шляхом обману прагнув ними заволодіти.

Відзначимо, що між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості.

Таким чином, суд визнав директора Волинського облавтодору винним та за ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) призначив покарання у виді 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить десять тисяч двісті грн. Натомість за ч.3 ст. 190 КК України (шахрайство) призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки, однак замінив це покарання на умовне терміном на два роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Руслан Показати IP 10 Квітня 2019 11:37
Нікого не сажають.Закони чудові. Треба і собі хабарі брати, красти, грабити, це - вигідно в Україні. Навіщо працювати?? ))
2323 Показати IP 10 Квітня 2019 11:51
Цікаво читати цю новину, особливо на фоні попередніх. Залив прокурора зеленкою - 4,5 роки умовно. Взяв хабар в 300 тисяч - 2 умовно. В цьому вся краса цієї країни.... За Зе! За зміни!
2323 Показати IP 10 Квітня 2019 11:52
Ой, не умовно 4,5 роки, а реально!!!!! А 2 умовно. :)
Впьбь Показати IP 10 Квітня 2019 12:19
Добре відбувся. Весь той автодор взяти за одне місце. От так в нас і судять. А інших за те, що вкраде на полі колгоспному дадуть пять років.
Клава Показати IP 10 Квітня 2019 13:09
хай живе УКРАВтодор !..
ще не зовсім свідоми Показати IP 10 Квітня 2019 14:13
А потім влада робить круглі очі і дивується, що тридцять відсотків громадян нашої держави проголосували за ЗЕ. Надіюся, що 21.04.2019 їх буде не менше 70%.
RoYy Показати IP 10 Квітня 2019 14:28
ШОК!!! Як в цій країні чесно жити!? Якщо справедливості нуль! -Вкрав поділився, і гуляй вася, а малого з травкою зловлять і поїде, якщо папік грошей не має.... Система гнила у всіх напрямках! Корупціяє, безлад, беззаконня, постійне "затягування зашморку на шиї" тарифами,- дістало!!!! Зміна системи єдинй вихід з цього гівна, і без різниці хто при владі буде, якщо буде діяти система чітко, то ї безладу такого не буде!!! Надіємось на Зе!
Янчук Показати IP 10 Квітня 2019 15:27
Який я молодець, заслужений будівельник, всіх купив і суддів також. "Да здравствует наш суд, самый гуманный суд в мире!" . Тепер, нова Зе!Команда треба щоб взяла за сраку прокурора, суддю і цього "директора" і всіх хто так гарно розслідував...
кпго Показати IP 10 Квітня 2019 17:35
ТИЦЬ ЗДИЦЬ.ЗАКОНИ.А ТОГО МУЖИКА ЩО ВКРАВ 35ГРН ЩОБ ПОІСТИ ПОСАДИЛИ НА 4 РОКИ.УНІКАЛИ В НАС СУДДІ
ввв Показати IP 10 Квітня 2019 19:41
Чого і слідувало очікувати.Може хтось надіявся , що буде інший вирок ???Я виявився правим , коли кілька місяців назад писав, що начальник облавтодору "не сяде".Хм. .... Голосуйте за Петра і все зміниться в кращу сторону.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus