USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Завершилися випробування ракети «Нептун», розробку якої у 2014 гальмував Порошенко

5 Квітня 2019 19:25
Про завершальні випробування української крилатої ракети «Нептун» в Одеській області 5 квітня, на своїй сторінці у Facebook повідомив Петро Порошенко, який у 2014 заблокував розробку «Нептуна», адже на його думку, «це було не на часі».

Так, працівник СБУ, колишній голова Укрспецекспорту Сергій Бондарчук, якого за сфальсифікованою справою з 2014 року переслідує ГПУ і якому дали політичний притулок у Великій Британії, нагадав, що саме Петро Порошенко, ставши президентом України і, відповідно, головнокомандувачем, у 2014 році заблокував розробку української крилатої ракети «Нептун», не зважаючи на її успішні випробування.

«Успішні випробування цього виробу відбулися 28.03.2014 році на полігоні Гончарівськ. Ми мали всі можливості закінчити і поставити ракету на озброєння ще в далекому 2014,і не тільки поставити,а й використовувати проти ворога.

Але за особистим наказом новообраного на той момент президента Порошенка продовження роботи по доведення ракети до рівня поставлення на бойове чергування було зупинено через формулювання: «до мого особистого наказу», - заявив Бондарчук на свої сторінці у Фейсбуці.
Зі слів Бондарчука, який з 2017 року неодноразово повідомляв про цей факт саботажу, на першій же нараді Порошенко сказав, що цей проект не на часі і він дасть особисту команду, коли його продовжувати.

«Команду він дав у середині 2017 року, розуміючи, що саме під виборчу компанію такі ракети дуже знадобляться», - сказав Бондачук і в ефірі ТРК Аверс.
У грудні 2018 нардеп Сергій Власенко подав депутатський запит Генпрокурору Юрію Луценку і голові СБУ Василю Грицаку щодо опублікованих Бондарчком фактів, які свідчать про вчинення злочину, передбаченого ст.111 Кримінального кодексу України, державної зради, Петром Порошенком та іншими особами.

Верховна рада проголосувала і запит пішов в СБУ та Генпрокуратуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Навуходоносор Показати IP 5 Квітня 2019 21:07
Все под выборы, шут политический! Наверняка сварганили по его указке опытный экземпляр для показухи. Все, к чему прикасался ПОП - падает. Такова аура его. Зря на испытания его пригласили...
Петро Показати IP 5 Квітня 2019 21:57
Все чого не торкнеться рука "цинічного жидяри" - перетворюється в коричневу субстанцію і це не чікаляд.. І НАТО тоді було "не на часі", також і "Нептун". Не буду здивований коли наробки на ракету були ним передані на кацапію
51 незнаменита Показати IP 5 Квітня 2019 22:35
Дайте спокый , вони міномет *пашинского* зробити неможуть , а то замахнулись на ракети ну хіба можливо *фау*-2
Родрігес Показати IP 6 Квітня 2019 09:32
Ви три шута, мабуть як в магазин йдете і маєте 100 грн в кармані за ці коментарі на сайтах, спочатку собі пива з чіпсами наберете щоб дотягнути до наступної получки, а на здачу дітям поїсти?! Розробити адекватну зброю потрібна не одна сотня мільйонів, які було куди подіти в 14ому. Думайте головою!
Навуходоносор до Родрігес Показати IP 6 Квітня 2019 12:23
Во всем порохоботному войску мерещатся меркантилизм, таинственные гривны. Все на свой аршин меряют, временщики! Невдомек им, простейшим, что первоапостольный уже достал нормальных людей до печенок!
Хуан до Навуходоносор Показати IP 7 Квітня 2019 07:46
Так ви ж ходите групами, робите дописи на одну тему і одного спрямування, говорите штамами ("первоапостольний", "временщики")хочете сказати що не на замовлення?? Все як методичка гебешна пише!! А замість гривні - рублі очевидно...
Упс! Показати IP 7 Квітня 2019 10:01
Все вірно про порош&ко - баригу до мозку кісток ...Аверсу +++
Олег Київ Показати IP 21 Квітня 2022 18:46
Є "нестиковочки" 1 У публікації значиться: «Успішні випробування цього виробу відбулися 28.03.2014 році на полігоні Гончарівськ. ......" Це означає, що робоча конструкторська документація документація на "Нептун" була розроблена і, як мінімум, виготовлений дослідний зразок виробу. Його випробуванням 28.03.2014р закінчився етап розробки КД на Нептун і Порошенко, обраний Президентом тільки у травні того ж року ніяк не міг гальмувати чи заблокувати розробку "Нептуна" 2 Після виготовлення дослідного зразка виробу, настає етап поставлення на виробництво виробів (ПОРЯДОК розроблення, освоєння та випуску нових видів продукції оборонного призначення). З якихось причин, по яким роз'яснення міг би дати сам Порох, роботи по цьому етапу були призупинені і відновлені у 2017 році). 3 Як видно із цієї ж поблікаці, роботи по поставленню на серійне виробництво ракет "Нептун" успішно закінчились у квітні 2019 року. Маю невеличке запитання. За два з половиною роки до початку широкомасштабної агресії Московії проти України можна було виготовити достатню кількість ракет "Нептун"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus