USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

ЖК «Caramel Residence»: Стандарти ергономіки для комфортного житла*

31 Липня 2020 09:09
Сучасні квартири - це не просто стіни, вікна та двері. Комфортне житло має відповідати правилу трьох «Е»: бути економічним, екологічним та ергономічним. І якщо з першими двома термінами все і так зрозуміло, то питанням ергономіки часто під час вибору квартир нехтують і не надають вагомого значення. А дарма, адже ергономіка – це насамперед наука, покликана зробити простір помешкання (якщо йдеться про ергономіку житла) комфортним і зручним.

Надійні та відповідальні забудовники дотримуються правил ергономіки вже на стадії проектування будинків. Тут мають враховуватися і навколишнє середовище, і сторони світу, і навіть роза вітрів, пояснює керівниця відділу маркетингу Будівельної компанії ЛДБК Ірина Кушпель. Тож якщо будинок зведений із врахуванням всіх параметрів, він буде максимально комфортним для мешканців.

«Під час проектування ЖК «Caramel Residence» у нас було завдання: максимально розкрити потенціал парку, який розташований за кілька метрів від комплексу і врахувати всі правила ергономіки і організації простору, щоб квартири були максимально комфортними. Тому ми намагаємось, наприклад, розташовувати квартири так, щоб вікна виходили на різні сторони світу. Адже по-перше, в нас бувають в році і теплі і холодні періоди, тому треба зробити так, щоб було комфортно в квартирі завжди. А по-друге, в мешканців є можливість розподілити кімнати: якщо люблять прокидатися дуже рано, то їм буде чудово облаштувати спальню в кімнаті з вікнами на схід, якщо люблять поспати довше, - краще обрати кімнату з вікнами на захід. Так ми досягли того, що в наших квартирах комфортно в будь-яку пору доби і будь-яку пору року. А завдяки прилеглому парку тут завжди насичене киснем свіже повітря, чого часто бракує в місті», - зазначає вона.

З іншого боку, ергономіка передбачає не тільки вдале розташування самих будівель, а й комфортне внутрішнє планування. Тому в комплексі по 4 квартири на сходовій клітці, а шахта ліфта не торкається до стін квартир. Це ж стосується і планування самих квартир. Взагалі, якщо квартири спроектовані відповідно до згаданих правил, то у них буде так комфортно, що не захочеться нічого змінювати.

«Для максимальної зручності важливо правильно розрахувати необхідну і корисну площу. Тому в нас квадратні кімнати, де легко розмістити меблі і спланувати омріяний інтер’єр. У нас великі кухні, які виконують функцію вітальні і де можна розмістити робочу зону, зону зберігання продуктів та зону споживання їжі згідно з правилами ергономіки так, щоб вони утворювали трикутник. У нас місткі коридори, де можна вмонтувати шафи-купе і розвантажити простір у кімнатах. Спеціально для того, аби продемонструвати, як можна корисно використати функціонал квартир, в наших проектах ми ілюструємо інтер’єр. Це звичайно, не рекомендації чи побажання, адже у кожного власний смак і власний погляд на те, як облаштувати своє помешкання», - додає Ірина Кушпель.

Крім того, правил ергономіки в ЛДБК дотримуються і під час облаштування прибудинкової території. Рослини, які висадили біля будинків, спеціально підібрані і висаджені так, щоб вони не заважали одне одному, щоб розцвітали в різний час і прижилися в міських умовах. Так само розташовані і елементи благоустрою: ліхтарі освітлюють увесь двір, лавки розмістили там, де людям, які на них відпочиватимуть, не заважатимуть автомобілі. Ігрові елементи на дитячому майданчику встановлені так, щоб діткам було комфортно бавитися і вони не заважали одне одному. Те ж стосується і розміщення вуличних тренажерів, змонтованих на території ЖК «Caramel Residence»: на такому майданчику одночасно різними комплексами вправ можуть займатися близько 20 осіб.

«Сучасний ринок нерухомості вимагає, щоб забудовник не просто будував житлові коробки, а зводив комфортне житло, де враховані і дизайн, і екологічність, і ергономіка, і зменшення витрат на енергоносії під час експлуатації. Ми ж намагаємось ще й подумати про дозвілля наших майбутніх мешканців, а ще - полегшити ремонт, адже максимально готуємо до нього квартири перед здачею», - наголошує Ірина.

За більш детальною інформацією щодо квартир у комплексі звертайтесь у відділ продажу:

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus