USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через спеку в Україні можуть відключати світло

22 Червня 2019 16:14
В Україні через спеку можливе аварійне відключення електроенергії. Адже, якщо спека триватиме, припинять працювати кілька блоків теплоелектростанцій і почнуться віялові відключення світла по всій країні.

«Для забезпечення балансу в енергосистемі при зростанні температури повітря і піковому споживанні необхідні відповідні резервні маневрові потужності, зокрема, блоки ТЕС, забезпечені паливом», – інформують в «Укренерго».

Температура повітря в Україні за 2 тижні досягла рекордних показників, тож склалася загрозлива ситуація з виробництвом і споживанням електроенергії. Найбільша кількість витраченої енергії склала 17 тисяч 935 мегават.

У «Укренерго» наголосили – якщо погода не зміниться, кілька блоків ТЕС припинять працювати, через що почнуться віялові відключення світла по всій країні. Щоб підтримати цілісність роботи енергосистеми, аварійне відключення може відбуватися за встановленими графіками.

Крым того, для підтримки ефективності, можуть бути виведені з ремонту Трипільська, Зміївська ТЕС «Центренерго» і ТЕС «Донбасенерго». А ще можуть запустити роботу газомазутних блоків ТЕС.

В сьогоднішніх обставинах до ТЕС повинна бути постійна безперебійна подача вугілля. Відповідну заяву вже скеровано на розгляду у Раду нацбезпеки та оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корiнний лучанин Показати IP 22 Червня 2019 16:31
Паганому танцьористу завжди щось заважае." Господарi"
а до Корiнний лучанин Показати IP 22 Червня 2019 22:34
в Африці -що взагалі не вмикають світло?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus